Argentinca čakajo podrobni pregledi

La liga 1. Nov 202110:36 1 komentar
Sergio Agüero je predčasno končal tekmo z Alavesom 30. oktobra. Naprej se je zdelo, da ima težave z dihanjem, kasneje so odkrili težave s srcem. Foto: Guliverimage

Potem ko je bil napadalec Barcelone Sergio Agüero v 41. minuti sobotne tekme proti Alavesu zaradi težav z dihanjem in nelagodja zamenjan in odpeljan v bolnišnico, iz Španije prihajajo informacije, da naj bi šlo za aritmijo. Argentinec naj bi imel podobne težave že prej v karieri, čakajo pa ga dodatni pregledi pri kardiologu.

Barcelona je bila v nedeljo z informacijami o Agüeru zelo skopa. Pri katalonskem velikanu so sicer zapisali, da je imel argentinski napadalec težave z dihanjem in da je bil sprejet v bolnišnico. Drugih novosti nato včeraj ni bilo, zdaj pa so se pri španskem časniku Mundu Deportivu in še nekaterih drugih španskih medijih dokopali do podatka, da naj bi imel Argentinec težave z aritmijo.

Te za 33-letnika iz Buenos Airesa naj ne bi bile nič novega, s podobnimi problemi se je srečeval že v pretekli karieri, tudi pri Manchester Cityju, kjer je igral nazadnje. Kot piše Mundo, so za to pri Barceloni vedeli, a so se za nakup velikega prijatelja Lionela Messija, ki je poleti sicer zapustil klub, vseeno odločili.

Kün naj bi bil še naprej v bolnišnici, vodstvo zdravstvene stroke pri Kataloncih pa naj bi zahtevalo, da novinca v moštvu v bolnišnici v Barceloni temeljito pregleda kardiološki zdravnik. Agüero, ki je zaradi poškodbe izpustil uvodni del sezone, zdaj pa je bil dvakrat član začetne enajsterice blaugrane, bo tako odsoten na torkovi tekme Barcelone na gostovanju pri kijevskemu Dinamu v ligi prvakov, skoraj zagotovo pa je izgubljen tudi za sobotno ligaško tekmo proti Celti v Vigu.