Messi: Nikoli me ni nihče prosil, naj igram zastonj

La liga 1. Nov 20219:53 7 komentarjev
Se bo Lionel Messi še kdaj vrnil k Barceloni? Tudi sam ne pozna odgovora. Foto. Guliverimage

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je v ekskluzivnem intervjuju za španski dnevnik Sport razkril, da je bil pripravljen svojo plačo pri Barceloni znižati za še več kot polovico, a ni bil nikoli naprošen, če lahko igra brezplačno. Kljub temu se bo v Katalonijo še vrnil, morda tudi na Camp Nou.

Skoraj trije meseci so že minili, odkar je legendarni Argentinec zapustil Barcelono in se preselil k Paris Saint-Germainu. V francoski prestolnici mu sicer v tekmovalnem smislu ne gre vse po načrtih, saj v Ligue 1 še ni dosegel gola. Je pa zato učinkovit vsaj v ligi prvakov, kjer je ob zmagah nad Manchester Cityjem in Leipzigom dosegel tri gole.

Potem ko je bil na petkovi tekmi francoskega prvenstva zamenjan že ob polčasu – kot je dejal trener PSG-ja Mauricio Pochettino, naj bi to storil iz previdnosti -, so se pojavile govorice, da naj bi Argentinska nogometna zveza zaprosila Francoze, če je lahko Messi odsoten tudi na obeh tekmah pred reprezentančnim premorom. To bi pomenilo, da La Pulge (bolhe) ne bi bilo na tekmi lige prvakov v Leipzigu med tednom in na gostovanju v Bordeaxu v soboto.

Besede Laporte ga bolijo in zbujajo dvom

Zdaj je španski dnevnik Sport objavil ekskluzivni intervju, v katerem so Messija obiskali v novem domu v Parizu. Selitev iz Barcelone je bila velika sprememba, ki je ni pričakoval, zdaj pa se je na novo okolje že navadil, je dejal v prvih besedah. “Ko gledam tekme Barcelone, podoživljam trenutke s Camp Noua. Sem bolj miren kot pred časom, v Parizu pa uživam. Veselim se vsega, kar še prihaja na športnem in družinskem področju. Zaenkrat smo imeli srečo z vremenom tukaj, tudi mesto je zelo lepo,” je nadaljeval najboljši strelec Barcelone in španske lige vseh časov.

Španski novinarji so ga v nadaljevanju izzvali z besedami predsednika Barcelone Joana Laporte, češ da je ta zaradi finančnih težav kluba pričakoval, da bo Messi igral brez plačila: “Resnica je, kot sem pojasnil tudi pred odhodom, da sem storil vse, kar sem lahko, da bi ostal. Nikoli me ni nihče prosil, naj igram zastonj. Želeli so, da znižam plačo za petdeset odstotkov in to sem brez problema tudi storil. Bil sem pripravljen na še dodatno znižanje, saj je bila želja mene in moje družine, da ostanemo v Barceloni. Besede Laporte so nekoliko nepoštene. Bolijo me, saj se mi zdi, da mu tega ni bilo treba reči. Vse to je storil, ne da bi pomislil na posledice. To v ljudeh zbuja dvome, ki si jih po lastnem mnenju ne zaslužim.”

Foto: Guliverimage

V mesto zagotovo, v klub morda

Messi je zatrdil, da po tem ni več govoril z Laporto, obenem pa ni zavrnil možnosti, da bi se kdaj vrnil na Camp Nou. “Ne vem, kdaj se bo končala moja zgodba s Paris Saint-Germainom. Dejstvo pa je, da bomo z družino v prihodnosti znova živeli v Barceloni. Tega si vsi želimo. Klubu sem oziroma bom pripravljen pomagati na kakršen koli način. Nekega dne si želim biti tehnični sekretar, ne vem pa, ali bo to v Barci. Ta klub enostavno ljubim in želim, da še naprej raste, dosega dobre rezultate in je eden od najboljših na svetu,” svoje naklonjenosti blaugrani še naprej ne skriva 34-letnik.

Za konec pogovora je še dodal, da si tekme svojih nekdanjih soigralcev ogleda vedno, ko mu to dopušča čas. Veseli ga, da se v ekipi uveljavljajo mladi igralci, kot je Gavi. Ko se po težavah s poškodbami vrneta še Agüero in Dembele, pa se bo ta ekipa lahko borila tudi za najvišja mesta, optimistično napoveduje Messi, čeprav Kataloncem zaenkrat ne gre vse po načrtih. V La ligi so po 11. krogih šele na devetem mestu, v minulem krogu pa ni delovala niti šok terapija z odpustitvijo trenerja Ronalda Koemana. Skromni Alaves je s Camp Noua odnesel veliko točko (1:1).