Bivši bodoči up Barcelone: “Nihče me ni razočaral kot Xavi”

La liga 23. Avg 202211:19
Foto: Guliverimage

Ob debiju v dresu Barcelone v sezoni 2019/20 je mladi katalonski vezist Riqui Puig veljal za naslednika Xavija Hernandeza. A pri blaugrani se 24-letnik ni naigral, zato si je v tem prestopnem roku našel novega delodajalca. Presenetljivo je okrepil Los Angeles Galaxy v ligi MLS, v pogovoru za ameriške medije pa razkril razočaranje prav nad zdajšnjim trenerjem katalonskega ponosa.

Riqui Puig je na severovzhodu Španije dolgo veljal za nogometaša, ki bo voz Barcelone potegnil nazaj do španskega in evropskega vrha, a so se napovedi izkazale za pretirane. Od leta 2018, odkar je bil član modro-rdečih, je dobil manj priložnosti od pričakovanj. V 57 nastopih je dosegel dva gola, zraven je dodal še tri podaje. Med prestopnim rokom se je poslovil od Camp Noua in se podal novim izzivom naproti. Presenetljivo jih je našel v ligi MLS čez lužo, kjer je okrepil Los Angeles Galaxy.

A po selitvi na zahodno obalo ZDA je Puig še naprej v središču pozornosti nogometnih navijačev v Evropi, sploh tistih, ki pesti stiskajo za Barcelono. 24-letnik je v pogovoru za ameriške medije namreč razkril, kaj se je dogajalo, pred je Katalonijo dokončno zapustil.

Česa takšnega še ni doživel

“Zadnji mesec je bil zame zelo težak. Nisem se znašel na seznamu igralcev za pripravljalno turnejo v Ameriki. Tega prej še nisem videl ali doživel. Nekaj igralcev Barcelone smo morali ostati doma in trenirati sami, medtem ko so ostali na turneji igrali tekme. To me je zelo prizadelo,” ogorčenja ni skrival Puig.

“Xavi, vodstvo kluba? Ne o njem ne o vodilnih mož nimam veliko za reči, sploh se jih nočem spominjati. Še nihče me v življenju ni tako razočaral kot Xavi in Barcelona. To je vse, kar bom rekel,” je še dodal mladi Španec.