Florentino Perez: Klubi Superlige ne morejo zapustiti

Evropa 24. Apr 202110:37 > 11:19 0 komentarjev
Perez je predsednik Reala že 20 let. Foto: Guliverimages

Predsednik Real Madrida Florentino Perez še naprej buri duhove.

V intervjuju za španski AS je Florentino Perez pojasnil, da ustanovni klub Superlige tekmovanja ne morejo zapustiti. “Dejstvo je, da klubi ne morejo zapustiti Superlige. Nekateri so morali zaradi pritiskov reči, da bodo odšli. Toda ta projekt ali kaj podobnega se bo zgodil, upam, da v bližnji prihodnosti.”

Brez obžalovanj

Perez še naprej verjame v projekt.  “To ni projekt, ki izključuje klube, niti ne škoduje drugim ligam. Je najboljša možna rešitev, Superliga je bila ustvarjena da nogomet reši iz krize. Nogomet je zaradi koronakrize močno poškodovan, ker je bilo njegovo gospodarstvo uničeno in se mora zato prilagoditi novi dobi.” Po Perezovih besedah je 12 klubov, ki so bili ustanovni člani Superlige, v treh mesecih izgubilo kar 650 milijonov evrov. “Cilj Superlige je zagotoviti več denarja za vse nogometne oddelke. Koncept poizkuša ustvariti več zanimanja za igro.

Florentino Perez in Andrea Agnelli sta bila glavna pobudnika novega tekmovanja (foto: GuliverImage)

“Dejstvo je, da bi bolj zanimive in zabavne nogometne tekme prinesle več denarja.”

Kot je znano med ustanovnimi člani Superlige ni bilo Bayerna in PSG-ja. Ob tem je Perez dodal: “Bayern je v postopku zamenjave vodstva, PSG-ju pa smo o projektu povedali kasneje. Skupina 12-ih ustanovnih članov deluje že vrsto let. Toda oba bi bila povabljena.


Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!