Koeman nad Barcelono: Živijo v preteklosti

La liga 28. Jun 202210:01 0 komentarjev
Foto: Guliverimage.

Nekdanji trener Barcelone Ronald Koeman se je v pogovoru za Catalunya Radio razgovoril o svojem mandatu na Camp Nouu, ki je bil zanj vse prej kot enostaven.

Navijačem katalonskega nogometnega velikanamandat nizozemske nogometne legende na klopi Barcelone ni ostal v najlepšem spominu. Koeman je moštvo v sezonah 2020/21 in 2021/22 vodil na 67 tekmah in na njih vpisal 39 zmag, 12 remijev ter 16 porazov, obenem pa z ekipo doživel kar nekaj zelo visokih porazov.

Kljub temu je Nizozemec prepričan, da za neuspehe javnost ne sme kriviti le njega. “Ko sem dobil odpoved, sem začutil precejšnje olajšanje. Nenazadnje so mi vzeli Lionela Messija, kar je bil močan udarec. Poleg tega je predsednik Joan Laporta naredil napako. Lahko dvomiš v svojega trenerja, vendar o tem ne smeš govoriti javno. Moj mandat je bil zares zahteven. Ko sem prišel, v klubu ni bilo niti predsednika, nato pa je prišel Laporta, ki je dvomil vame,” je potožil 59-letnik, ki se je aprila letos vrnil na klop nizozemske vrste.

Koeman se je v nadaljevanju pogovora za katalonski radio razgovoril tudi o nogometnem sistemu tiki-taka, ki velja za zaščitni znak Barcelone. Nogometni trener je prepričan, da je takšen način igranja nogometa preživet.

“Vselej zagovarjam dominanten nogomet. A če igraš s tremi štoperji in petimi v obrambi, še ne pomeni, da igramo obrambno. V tem sistemu smo odigrali najboljše tekme v zadnjih letih. Najboljši primer je finale kraljevega pokala proti Athletic Bilbau. Barcelona s sistemom 4-3-3 in tiki-tako živi v preteklosti. Nogomet je postal hitrejši, fizično zahtevnejši. Ne moreš živeti v preteklosti,” je še zatrdil Koeman.