L’Equipe piše o potresu: Benzema se vrača

Euro 18. Maj 202111:01 > 17:25
Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images
Karim Benzema je za galske peteline do zdaj zbral 81 nastopov in dosegel 27 zadetkov. Nazadnje je francoski dres nosil leta 2015. Foto: uan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Najboljši igralec Reala Karim Benzema se po šestih letih vrača v francosko reprezentanco, je prepričan francoski časnik L'Equipe. Napadalec Reala je nazadnje za Francijo igral leta 2015.

Selektor francoske reprezentance Didier Deschamps bo danes objavil seznam igralcev, na katere bo evropski naslov lovil na letošnjem Euru. Na seznamu naj bi našli tudi ime Karim Benzema, ki je nazadnje za Le Blues igral oktobra 2015 proti Armeniji, potem pa so ga zaradi seks škandala z Mathieujem Valbueno vrgli iz reprezentance.

Seks škandal

Nepridipravi so v zameno, da posnetek z občutljivo vsebino ne objavijo, od takrtanega člana Lyona zahtevali 150 tisoč evrov, prste pa naj bi imel vmes tudi Benzema, ki naj bi te ljudi celo poznal in Valbueni svetoval, da naj z njimi sodeluje in vse skupaj zamolči policiji.

Škandal je tisti čas odmeval po celotni Franciji, selektor Deschamps pa od takrat na zbor nikoli več ni poklical odličnega napadalca.

Bo Didier Deschamps podlegel pritisku? Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko

Mnogi menijo, da se L’Equipe moti

L’Equipe trdi, da se bo vse skupaj spremenilo, odlično formo 33-letnega golgeterja naj ne bi mogel več ignorirati niti Deschamps, a vprašanje je, če se se bo to res zgodilo. Mnogi so prepričani, da za to potezo ni veliko možnosti, tudi zaradi izjave, ki je še kako zabolela selektorja. Užaljeni Benzema mu tedaj dejal, da je rasist . “Tudi, ko se bodo stvari umirile, tega ne bom pozabil. Vse skupaj se je dotaknilo mojega imena, družine. To je bilo nedopustno. Tega ne bom nikoli pozabil,” je dejal za RTL Deschamps.

Francozi resne “devetke” trenutno nimajo. Oliver Giroud pri Chelseaju ne igra, medtem ko je za Benzemajem ena najboljših sezon do zdaj. Na 45 tekmah za Real, ki je še vedno v igri za naslov, je dosegel 29 zadetkov in dodal še osem asistenc.