‘Messi je preteklost, od preteklosti pa nimaš nič’

La liga 14. Avg 202114:08
Ronald Koeman
David Ramos/Getty Images

Ronald Koeman je pred tekmo s Sociedadom v prvem krogu la lige spregovoril o finančnem položaju v klubu, pa tudi o odhodu Lea Messija, ki je Barceloni kot mestu in klubu pomenil ogromno.

Koeman je najprej dejal, da je vznemirjen zaradi začetka sezone in dejstva, da bo prisotnih tudi okoli 20.000 gledalcev. Pohvalil je potezo Gerarda Piqueta, ki je pristal na veliko zmanjšanje plače, da bi lahko klub registriral nove igralce.

“Dobro vemo, v kakšnem težkem finančnem položaju je Barca in vsak mora pomagati kakor ve in zna, še posebej tisti, ki so tu dalj časa,” je dejal Nizozemec. Nato je spregovoril še o najbolj udarni novici prestopnega roka.

“Lea ni več, a imamo ostale igralce, ki sestavljajo močno zasedbo, če bodo seveda vsi okrevali. Imamo močno ekipo, ki lahko osvoji pomembne trofeje. Od jutri dalje ni več izgovorov, začnejo se srečanja, kjer se borimo za točke, ekipa je pripravljena. Imeli smo dobro pripravljalno obdobje, Lea ni bilo z nami, pa smo dobro igrali in imeli pravi odnos. Prepričan sem, da bodo ljudje uživali v igri te ekipe,” je prepričan Koeman.

Kot je navedel nekdanji branilec kluba, je glavni cilj osvajanje la lige, čeprav je ob odhodu Messija ostal nekoliko grenak priokus.

“Ne moremo živeti v preteklosti. Ljudje menjajo klube in obstajajo mladi, ki imajo prihodnost, zaradi njih sem vznemirjen. Upam, da nam bo celotna Katalonija v oporo. Messi je preteklost, od nje pa nimamo nič, potrebno je živeti za danes in jutri, da trdo delamo,” je zaključil strateg Barcelone.

Komentari

Vaš komentar