Messi še vedno na plačilnem seznamu Barcelone

La liga 3. Jul 202319:45
Za Barcelono je v 778 nastopih zabil kar 672 golov in prispeval še 303 asistence. FOTO: Profimedia.

Čeprav Lionel Messi za Barcelono ne igra že več kot dve sezoni, je nogometni zvezdnik še vedno na plačilni listi katalonskega velikana.

Finančne težave v času pandemije covida-19 so klube, tudi Barcelono, prisilile v varčevalne ukrepe. Številni nogometaši katalonske zasedbe so tedaj privolili v znižanje svojih plač, med njimi pa je bil tudi prvi zvezdnik Lionel Messi. A tudi to nogometnega velikana ni rešilo pred rdečimi številkami, ki jih je pridelal pod vodstvom predsednika Josepa Marie Bartomeua.

Dolg Barcelone je tako leta 2021 znašal že okoli ene milijarde evrov, kar je Messija prisililo, da je zapustil Camp Nouu in se preselil v Pariz k PSG. A četudi se je Argentinec od kluba, v katerem je preživel celotno kariero, poslovil, mu je ta še vedno nakazuje plačo, je razkril zdajšnji prvi mož Barcelone Joan Laporta.

“Dolgovali smo mu razliko v plači, ki je bila del dogovora prejšnjega izvršnega odbora in tako bo vse do leta 2025,” je za španski časnik La Vanguardia razkril Laporta, v nadaljevanju pa se dotaknil tudi neuspešnega poskusa Barcelone, da bi Messija po oddhodu iz PSG znova pripeljala v katalonsko prestolnico.

Foto: Guliverimages

“Z la ligo smo imeli sklenjen dogovor, da bomo del naših sredstev namenili Messiju. Tako je bilo predvideno tudi v naših načrtih,” je pojasnil Laporta, a nato pojasnil, kje se je zataknilo. “Naš načrt smo sporočili Jorgeju Messiju, a nam je dejal, da je za njegovim sinom zelo naporno leto v Parizu, zato si ne želi tolikšnega pritiska. V primeru dogovora z nami, bi ostal pod pritiskom, zato njegovo odločitev spoštujem,” je povedal 61-letnik in Messiju zaželel veliko sreče v ZDA, kjer bo zaigral za Inter iz Miamija.

“Naj uživa tam, mi pa bomo v tem času začeli priprave na izjemen poklon, ki ga pripravljamo zanj v okviru 125-letne obletnice. To bo obenem sijajen trenutek tudi zato, ker se bomo takrat vrnili na Camp Nou,” je še povedal Laporta, ki se ta čas med drugim osredotoča tudi na prenovo njihovega slovitega stadiona.