Messi je že pozabljen, Barcelona naj bi trnek vrgla za Neymarjem

Nogomet 2. Jul 202317:13 1 komentar
Foto: Guliverimage

Čeprav Barceloni v svoje vrste ni uspelo vrniti Lionela Messija, pa bi Katalonci lahko bili uspešnejši v primeru Neymarja. Bo Brazilec po šestih letih znova oblekel dres aktualnih španskih prvakov?

Čeprav se je poletni prestopni rok šele dobro začel, odmevnih okrepitev ne manjka. Za še eno bi lahko poskrbel brazilski nogometni zvezdnik Neymar, ki je na izhodnih vratih PSG, poroča katarski BeIN.

“PSG in Barcelona se dogovarjata glede vrnitve Neymarja v Barcelono. Brazilec se bo po šestih letih vrnil na Camp Nou, a le, če bo PSG privolil v predlog Barcelone,” piše BeIn in dodaja, da bi se nogometaš v katalonsko prestolnico vrnil le, če bo PSG pripravljen pokriti velik del zvezdnikove plače, ki znaša kar 56 milijonov evrov na sezono. “PSG se strinja s predlogom, vendar pa je Barcelona v težkem finančnem položaju in želi, da Parižani pokrijejo kar 70 odstotkov njegove plače,” še piše BeIN.

Neymar je v Barcelono prišel pred desetletjem iz brazilskega velikana Santosa za 88 milijonov evrov, štiri leta pozneje in po 186 tekmah, na katerih je vpisal 105 zadetkov in 76 asistenc, pa se je za rekordno odškodnino v višini 222 milijonov evrov preselil v Pariz.

Glede na to, da so ga Francozi pripeljali v želji, da bi jih popeljal do lovorike v ligi prvakov, bi sicer težko trdili, da je upravičil njihova pričakovanja. PSG na prestižni pokal še vedno čaka, Neymar pa je v šestih letih odigral še manj tekem kot za Barcelono (173), pa čeprav je bil njegov učinek s 118 goli in 77 asistencami za odtenek boljši.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje