Nad Xavijevo Barcelono impresioniran tudi Ancelotti

La liga 20. Mar 20228:29
Carlo Ancelotti
Alessandro Sabattini/Getty Images

Devetindvajseti krog španskega nogometnega prvenstva bo zaznamoval derbi med Realom Madridom in Barcelono. Katalonci pod novim trenerjem Xavijem Hernandezom igrajo kot prerojeni, nad čemer je impresioniran tudi strokovnjak kraljevega kluba Carlo Ancelotti.

Barcelona v tekmo proti svojemu največjemu tekmecu vstopa na krilih enajstih tekem brez poraza, s podobno impresivno statistiko pa se lahko pohvali tudi v prvenstvu vodilni kraljevi klub, ki bo danes lovil šesto zaporedno zmago, s katero bi prednost pred Katalonci povišal na kar 18 točk.

Vse kaže, da se bodo Madridčani letos sprehodili do novega naslova državnega prvaka, za kar se lahko v prvi vrsti zahvalijo prav Barceloni, ki je ob vseh finančnih težavah v prvi polovici sezone izgubila preveč točk. A vse odkar je na Camp Nou prišel Xavi Hernandez in prevzel vodenje prvega moštva, to igra kot prerojeno. Tega ni spregledal niti njegov stanovski kolega na klopi belega baleta Carlo Ancelotti.

“Identiteta Barcelone se nikoli ne spreminja, saj ima klub zelo jasen slog igre. Xavi sodi vanj in pod njim se je ekipa zelo izboljšala. So kompletno moštvo, ki igra dobro. Menim, da svoje delo opravlja zelo dobro,” je nekdanjega španskega reprezentanta in legendo Barcelone pohvalil Italijan.

Kljub pohvalam, ki jih je Ancelotti namenil Xaviju, pa 62-letniktrdi, da sam ne mara, da imajo njegove ekipe prepoznaven slog igre. “Sam menim, da v nogometu ni le enega sloga. Za svoje ekipe želim, da imajo več identitet. Vedno sem poskušal uporabljati takšno, v kateri se bodo moji nogometaši počutili dobro,” je na novinarski konferenci pred današnjo tekmo dejal Ancelotti.

Zamenjave za Benzemaja ne želi razkriti

V nadaljevanju je spregovoril tudi o svojem glavnem adutu in prvemu strelcu v letošnji sezoni Karimu Benzemaju, na katerega pa zaradi poškodbe tokrat ne bo mogel računati.

“Benzema je zeo pomemben član naega moštva, zato bomo morali poiskati ustrezne rešitve. Odločil sem se, kdo bo nastopil namesto njega, a tega ne bom razkril. Imamo veliko možnosti, kot so Gareth Bale, Mariano in Luka Jović, na njegovem položaju sta igrala tudi Isco in Rodrygo. Izbral sem tistega, za katerega mislim, da je najbolj primeren za tekmo,” je sklenil strokovnjak na klopi Reala.

Komentari

Vaš komentar