Nov zasuk: Xavi vendarle zapušča Barcelono

La liga 17. Maj 202411:50 1 komentar
FOTO: Profimedia

Predsednik Barcelone Joan Laporta se je po poročanju številnih španskih medijev odločil, da po koncu sezone odpusti trenerja Xavija Hernandeza, ki se mu pogodba izteče junija leta 2025.

Xavi je sicer že med sezono napovedal svoj odhod po koncu te sezone, a po številnih pogovorih je z vodilnimi možmi Barce našel skupni jezik in se odločil, da vendarle ostane tudi v naslednji, a vse skupaj ni trajalo dolgo. Prišlo je do novega zasuka, po komentarjih o finančnem stanju Barcelone pred četrtkovo tekmo z Almerio, ki so jo Katalonci dobili z 2:0, si je nakopal jezo predsednika Joana Laporte.

“Povedal sem, kar sem mislil, prav je, da navijači vedo, da finančno stanje kluba ni rožnato, kar pa ne pomeni, da ne bomo stremeli k najboljšim rezultatom. Veselim se naslednje sezone,” je po zmagi nad Almerio povedal Xavi. V komentarju pred tekmo je povedal, da je v tako težkem ekonomskem stanju nemogoče tekmovati z Realom, kar pa je bilo očitno preveč iskreno. Besede o finančnem stanju kluba so tako razjezile predsednika, da se je odločil, da legendi klub pokaže vrata, poročajo RAC1 in SPORT.

Vprašanje je, kako se bodo Xavi in pomočniki razšli z Barcelono. Če je prišlo dejansko do spora, bo legendarni nogometaš od Barcelone zagotovo zahteval izplačilo pogodbe, kar bi klub stalo več kot 10 milijonov evrov, Laporta pa bo imel veliko težavo tudi pri iskanju njegovega naslednika, saj kandidatov, ki bi se podali v do vratu zadolženo Barcelono, ni na pretek.

Med kandidati za trenerski stolček Barcelone se omenja nekdanjega stebra obrambe katalonskega ponosa Rafo Marqueza, Nemca Hansija Flicka in trenerja PortaSergia Conceiçaa.

Xavi bo, če so informacije točne, na klopi Barcelone le še na ligaških tekmah z Rayem in Sevillo, nato pa bo pomahal v slovo. Trenutno ima na drugem mestu štiri točke več od Girone.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje