Perez napovedal superligo? “Čas je za nove spremembe”

La liga 21. Dec 20209:12 > 9:21
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je že večkrat javno nasprotoval ustanovitvi tako imenovane superlige, v kateri bi igrali samo "izbranci". Njegovi nasprotniki (beri: lastniki največjih in najbogatejših evropskih klubov) se z njim (očitno) ne strinjajo.

Idejo evropske superlige naj bi v prvi vrsti podpiral predsednik madridskega Reala Florentino Perez. Veliki šef najuspešnejšega kluba v Evropi je o nujnosti spremembi v evropskem nogometu spregovoril na skupščini kraljevega kluba, ki bo imel v prihodnji sezoni na voljo 617 milijonov evrov oziroma 300 milijonov manj, kot brez epidemije koronavirusa.

“Nogomet potrebuje spremembe in Real Madrid se bo zavzemal zanje. Trenutno živimo v času prenatrpanih urnikov, ki škodujejo navijačem, saj ti pogosto sploh več ne vedo, katera tekmovanja se igrajo, in igralcem, ki trpijo za poškodbami. Reforme ne morejo več čakati,” je k spremembam v evropski nogometni družini pozval Perez.

Florentino Perez: Nogomet mora vstopiti v novo ero in Madrid se bo zavzemal za interese navijačev.

Kakšna reforme ima v mislih, Perez konkretno ni razkril. “Nič več ne bo tako, kot je bilo. Pandemija je spremenila vse in danes smo vsi bolj ranljivi. Nogomet potrebuje formule, ki ga bodo naredile bolj konkurenčnega in vznemirljivega. Real Madrid je sodeloval pri vseh inovacijah. Naš klub je bil leta 1904 edini klub ob sedmih nacionalnih zvezah, ki so ustanovile FIFA. Leta 1955 smo sodelovali z L’Equipom pri ustanovitvi pokala evropskih prvakov, ki je prav tako prinesel revolucionarno spremembo za zgodovino nogometa. Brez teh sprememb nogomet ne bi bil to, kar je dandanes, a zdaj je čas za nove spremembe. Nogomet mora vstopiti v novo ero in Madrid se bo zavzemal za interese navijačev,” je dodal Perez. (vir izjav: Nogomania)

Komentari

Vaš komentar