Real pred zaključkom zvezdniškega prestopa

La liga 2. Jan 202110:24
Foto: Getty Images / Oleg Nikishin / Stringer

Real v zadnjem času ne kupuje zvezdnikov kot po tekočem traku, kot smo se od madridske institucije nogometa navadili, a se bo klub s stadiona Santiago Bernabeu očitno po novem letu vrnil v stare tirnice.

Real Madrid se vrača v rubriko “zvezdniški nakupi” že kmalu po novem letu. Kraljevi klub je menda tik pred zaključkom dogovora z bočnim igralcem münchenskega Bayerna, Davidom Alabo.

Že kar nekaj časa se šušlja o tem, da Avstrijec ni pripravljen na nadaljevanje igranja na Bavarskem, saj se ni uspel dogovoriti za novo pogodbo, ki bi mu navrgla 20 milijonov evrov. Marca poroča, da so mu pri Realu pripravljeni nuditi 10 milijonov na sezono, pri čemer bi podpisal za štiri leta.

Pri Bayernu so zaradi nastalega položaja izjemno jezni, saj menijo, da jih je Alaba “prinesel naokoli”, ker je odlašal s podaljšanjem pogodbe in s tem dosegel, da ga klub pusti brez odškodnine. Bayern je Alabo iz dunajske Austrie pripeljal leta 2008, ko mu je bilo vsega 16 let. V dresu najtrofejnejšega nemškega kluba je zbral 404 nastope in 32 golov, še 49-krat je pri zadetkih sodeloval s podajo.

Komentari

Vaš komentar