So sodniki na el clasicu res oškodovali Real?

La liga 22. Mar 20239:28 komentar
Real Barcelona
Foto: Profimedia

Barcelona je na nedeljskem večnem derbiju po preobratu z 2:1 premagala Real in mu v španskem prvenstvu pobegnila za skoraj neulovljivih 12 točk. Galaktiki so bili izredno nezadovoljni s sojenjem, prepričani so, da jih je sodniška ekipa grdo oškodovala.

Barcelona je na 253. el clasicu prišla do 100. zmage, Real ima zdaj na medsebojnih tekmah le še eno več. Katalonci so po avtogolu na Camp Nouu zaostajali za Realom, ko je ob koncu prvega dela izenačil Sergi Roberto.

V 81. minuti so gostje iz Reala povedli prek Marca Asensia, a je VAR opazil, da je bil španski napadalec prehiter, na drugi strani pa je bil v sodnikovem dodatku natančen Franck Kessie in Barcelono popeljal do praktično neulovljive prednosti.

Real, ki bo v zadnjih 12 krogih lovil 12 točk zaostanka, je bil po tekmi kritičen do sodnika Ricarda Burgosa in na svoji klubski televiziji objavili prilogo s spornimi sodniškimi odločitvami, ki so šle v njegovo škodo.

“Glede sodnika nas nič ne preseneča, s svojimi napakami vedno oškoduje Madrid. Vedeli smo to. Ko sodi Burgos, igramo proti dvanajsterici,” trdijo Madridčani.

Foto: Profimedia

Real je spomnil tudi na može zadolžene za VAR. Tudi z njihovim delom niso bili zadovoljni in jih skupaj z glavnim sodnikom obsodili kot glavne krivce za poraz na Camp Nouu.

Naloga sodnikov, da jih izločijo iz boja za prvaka

Real je prepričan, da bi moral Roberto že v 15. minuti prejeti rumeni karton. Da so sodniki malce kasneje z rumenim opominom pozabili nagraditi Roberta Lewandowskega, dodajajo pa še, da Gavi zaradi številnih prekrškov ne bi smel končati tekme. Mladenič je naredil štiri prekrške in obračun končal brez kartona.

“Naloga sodnikov in VAR je bila, da nas vržejo iz boja za naslov,” jezne Realovce citira španski Sport. Za konec so se seveda dotaknili tudi zadetka Asensia, ki so ga sodniki kasneje razveljavili zaradi domnevnega prepovedanega položaja. “Svojo odločitev so utemeljili z nekaj črtami, kot se jim je zelo prav, vse z razlogom, da nam uničijo sanje. So pa zanimivo priznali zadetek Kessieja po čistem prekršku Lewandovskega nad Danielom Carvajalom,” so še dodali.

Lestvica španskega prvenstva: