Španska liga s pritožbo v bran Viniciusu

La liga 7. Feb 202322:15
Foto: guliverimage

Vodstvo španske nogometne lige je danes sporočilo, da je na lokalno sodišče na Majorki vložila pritožbo zaradi rasističnih žaljivk na račun nogometaša madridskega Reala Viniciusa Juniorja. Na Brazilca so žaljivke letele na nedeljski tekmi, ko je Real z 0:1 klonil pri Mallorci.

Na posnetku, ki ga je objavil DAZN, je mogoče slišati vsaj enega navijača, ki je na Viniciusa kričal rasistične žaljivke.

Španska liga je sporočila, da je to že šesta pritožba, ki jo vložila zaradi rasističnih žaljivk ali skandiranja proti 22-letnemu nogometašu. Tri je tožilstvo odložilo, dve pa še vedno obravnavajo v Valladolidu in Madridu.

“Liga se že leta bori proti takšnemu vedenju in spodbuja pozitivne vrednote športa, ne le na igrišču, temveč tudi izven njega,” je zapisala.

“Španski nogomet ima problem z Viniciusom,” pa je novinarjem v Rabatu dejal trener madridskega Reala Carlo Ancelotti. “Zdi se, kot da je žrtev nečesa, česar ne razumem, in to moramo rešiti,” je dodal.

Real Madrid je trenutno v Maroku na klubskem svetovnem prvenstvu. V sredo se bo v polfinalu pomeril z egiptovskim predstavnikom Al Ahlijem.

Komentari

Vaš komentar