Španski zvezdnik na izhodnih vratih madridskega Reala

Foto: Profimedia

Marco Asensio se po zaključeni sezoni poslavlja od dresa Reala Madrida, potem ko se klub in igralec nista uspela dogovoriti glede podpisa novega dogovora.

Španskemu napadalcu pogodba z Realom iz Madrida poteče konec junija, kljub želji kluba, da nogometaš ostane njihov član, pa obe strani nista uspeli najti skupnega jezika, saj naj bi nogometaš vse ponudbe zavrnil, danes poročajo španski mediji.

Asensio je na Santiagu Bernabeuu sicer preživel kar sedem let, potem ko se je Madridčanom pridružil leta 2014 iz Mallorce. V tem obdobju je z njimi osvojil kar 17 lovorik, med drugim tri naslove španskega prvaka, trikrat pa se je z njimi razveselil tudi zmage v nogometni ligi prvakov in v evropskem superpokalu.

Sedemindvajsetletnik je bil pomemben član zasedbe trenerja Carla Ancelottija tudi v letošnji sezoni, saj je zanjo vpisal 50 nastopov, na katerih je dosegel 12 zadetkov in osem asistenc. Kot poroča The Athletic, se za Asensia resno zanima kar nekaj angleških prvoligašev, zelo zanimiv pa naj bi bil tudi klubom iz Italije.