Barcelona in Real medsebojnih derbijev ne bosta smela več imenovati el clasico

Foto: Guliverimages

Najuspešnejša španska nogometna kluba Barcelona in Real Madrid svojih medsebojnih derbijev ne bosta smela več imenovati el clasico.

Real Madrid in Barcelona sta izgubila bitko za zaščito imena njunega medsebojnega derbija el clasica. Španski urad za patente in intelektualno lastnino je njuno zahtevo zavrnil, ker preveč spominja na slogan “ElClasico”, ki ga je že zaščitilo vodstvo španske la lige, kar posledično pomeni, da kluba izraza ne bosta smela več uporabljati v svojih marketinških kampanjah.

Španska nogometna velikana, ki sta v boju za zaščito imena združila moči, izraza el clasico prav tako ne bosta smela uporabljati nit v promocijske namene na prijateljskih tekmah in v mednarodnih tekmovanjih, poročajo španski mediji.

Kraljevi in katalonski klub bosta zdaj imela mesec dni časa za pritožbo na omenjeno odločitev. V primeru ponovne zavrnitve se lahko nato obrneta na mednarodno sodišče in nadaljujejo postopek za pridobitev nadzora nad eno najmočnejših blagovnih znamk v celotnem španskem in evropskem nogometu, še dodajajo španski mediji.