Uresničil se je črn scenarij

La liga 20. Nov 202117:36 > 18:03
Foto: Siu Wu/picture-alliance/dpa/AP Images La Liga via Guliver

Potem ko je najprej zaradi težav s srcem zapustil zelenico na tekmi med Barcelono in Alaves, sedaj prihajajo še veliko slabše novice. Sprva je bila predvidena nekoliko krajša odsotnost, sedaj pa se zdi, da se bo 33-letnik poslovil od aktivnega igranja nogometa. Za prihodnji teden je predvidena tiskovna konferenca, na kateri bo uradno potrjena upokojitev.

Težave za Sergia Agüera so se pričele 30. oktobra na tekmi proti Alavesu, ko se je v 41. minuti prijel za prsi in ustavil. Sprva se je zdelo, da ima težave z dihanjem, nadaljnji pregledi pa so odkrili težave s srcem. Že pred dnevi se je pisalo, da so mu specialisti odsvetovali nadaljnjo kariero, Argentinec pa je očitno njihov nasvet upošteval in obesil nogometne čevlje na klin. O svoji odločitvi je obvestil tudi Barcelono.

V Katalonijo prišel poleti iz Cityja, kjer je legenda

Argentinec je v Barcelono prišel brez odškodnine v poletnem prestopnem roku. Predtem je nastopal za Manchester City. V angleški Premier ligi je dosegel 184 zadetkov, kar ga uvršča na četrto mesto na večni lestvici strelcev Za katalonski klub je nastopil na vsega štirih tekmah in dosegel en zadetek proti Real Madridu. Sicer se je v svoji karieri kar petkrat veselil naslova angleškega prvaka, šestkrat je osvojil angleški ligaški pokal, enkrat pa FA pokal.

Za argentinsko izbrano vrsto je nastopil na 101 tekmi in dosegel tudi 41 zadetkov. Se je pa letos tudi veselil naslova na južnoameriškem prvenstvu, ko je Argentina ugnala Brazilijo.