Uradno: Po 16 letih se poslavlja kapetan Reala

La liga 16. Jun 202122:21 > 22:23
Sergio Ramos, foto: Tao/Color China Photo/AP Images.

Iz španskega nogometnega velikana so uradno potrdili, da se Sergio Ramos po 16 izjemno uspešnih sezonah poslavlja od Madrida. Pogodba mu poteče konec junija, za podaljšanje med dolgotrajnimi pogajanji niso našli skupnega jezika.

O prihodnosti Sergia Ramosa je bilo zadnje mesece napisanega ogromno. Kamen spotike je bila in ostala višina plače, Real mu je namreč želel prejemke konkretno znižati, prav tako se klub in nogometaš nista uspela poenotiti glede dolžine pogodbe. Ramos je zahteval dveletno pogodbo, klub mu je ponujal zgolj dodatno leto.

Naposled so se pogajanja zaključila neuspešno in privedla do konca razmerja, ki je trajalo kar 16 let. Eden najboljših branilcev v zgodovini španske reprezentance in s 180 nastopi tudi njen rekorder po številu odigranih tekem, se je nogometno izobrazil v Sevilli. Že leta 2005 ga je za 27 milijonov evrov v Madrid pripeljal Real in z njim v osrčju obrambe v naslednjih 16 sezonah osvojil pet državnih, dva pokalna in štiri evropske naslove.

Sergio Ramos
Pogost prizor – kapetan Reala Sergio Ramos z lovoriko. Foto: REUTERS/Sergio Perez.

V zgodovino belega baleta bo šel kot eden največjih. Za galaktike je v 16 letih nastopil na 671 tekmah. Za branilca je bil izjemen strelec, zabil je kar 101 gol. V skoku je bil dolga leta nenadkriljiv, prav tako mu je bila nekajkrat zaupana vloga izvajanja najstrožje kazni.

Kje bo nadaljeval kariero še ni znano. Pred dnevi so v Španiji poročali, da se zanj resno zanima njegov matični klub Sevilla.

Komentari

Vaš komentar