Laporta (končno) izrazil mnenje o superligi

La liga 22. Apr 202117:14 > 17:18 0 komentarjev
David Ramirez
David Ramirez

Novi predsednik Barcelone Joan Laporta je dolgo časa molčal glede ustanovitve superlige. Zdaj je spregovoril in čeprav verjame, da je potrebno novo tekmovanje, je prepričan, da bo rešitev poiskana skupaj z UEFO.

Barcelona je bila med 12 klubi, ki so v nedeljo začeli največjo nevihto v zgodovini nogometa. Ustanovili so superligo, ki pa je po zgolj 48 urah razpadla. Najprej so iz nje izstopili angleški klubi, nato pa se je umaknil tudi prvi španski (in doslej edini) klub Atletico. Barcelona je ostala med klubi, ki te ideje niso opustili.

“Biti moramo razumni. Ta liga je potrebna, a vendarle bodo imeli zadnjo besedo naši partnerji. Veliki klubi veliko prispevajo in moramo povedati svoje, ko se govori o delitvi tega denarja. To tekmovanje mora biti privlačno in mora se osnovati po športnih merilih. Zavzemamo se za domača prvenstva in odprti smo za dialog z UEFO. Za tak velik šov potrebujemo več sredstev. Mislim, da bomo prišli do razumevanja,” je dejal Joan Laporta, ki je s tem zagovarjal idejo o ustanovitvi superlige.

 

Laporti je bilo nekoliko prizaneseno, ko je govora o napadih s strani UEFE. Predsednik evropske hiše nogometa Aleksander Čeferin je dejal, da je bil najmanj razočaran nad Barcelono in da je bil Laporta po eni strani pod velikim pritiskom glede na to, da ni dolgo na čelu kluba, ki se v tem trenutku spopada s hudimi finančnimi težavami.

SK
SK