Laušić: Koper je deloval slabo, ker smo bili mi zelo dobri

Foto: Jure Banfi

Maribor je na derbiju 30. kroga Prve lige Telemach s 3:1 nadigral Koper. Vijoličasti so na sredini igrali brez Jana Repasa, a se to ni kaj prida poznalo, saj je vrzel odlično zapolnil Marin Laušić, ki se je izkazal tudi z golom.

Marin Laušić, 21-letni vezist, ki je v Maribor prišel poleti lani iz Slaven Belupa, je odigral izjemno tekmo. V obrambi se je v navezi z Antolinom in Kronavetrom odlično postavljal, v napadu pa deloval zelo igrivo in kreativno. “Vedeli smo, da je Koper dobra obrambna ekipa. Na to smo se pripravili. Mislim, da smo ves čas nadzirali potek tekme in Kopru dopustili res malo ter zasluženo zmagali,” je njegova ocena sobotnega derbija.

Laušić je tekmo sklenil z golom v 54. minuti, sodeloval je tudi pri zadetku za 3:0, ko je začel akcijo s podajo proti Josipu Iličiću. Zdi se, da se je uspel dokončno privaditi na zahtevno mariborsko okolje, ponujeno priložnost pa je zgrabil z obema rokama.

Akcijo za 3:0 je pričel Marin Laušić:

O čem je po tekmi še govoril Marin Laušić:

Zakaj je po vaše Koper deloval tako slabo?

“Ne vem. Ne želim komentirati, zakaj je nasprotnik igral slabo. Mislim, da je razlog v tem, ker smo mi bili tako dobri tako v napadu kot v obrambi. Je pa to, zakaj so bili slabi, vprašanje za njihovega trenerja.”

O privajanju na Maribor in o tem, na katerem položaju se najbolje znajde:

“Na začetku mi je bilo v Mariboru zelo težko. Slaven Belupo ni na nivoju Maribora, zato sem potreboval nekaj časa. Pred zimskimi pripravami sem rekel trenerju, da bom za pomlad pripravljen in nato sem čakal na priložnost. Na krilu pred prihodom v Maribor nisem veliko igral. V Mariboru sem na tem položaju igral tudi zaradi vseh težav s poškodbami. To je bila tudi neke vrste priložnost, da sem lahko nabiral minute. Igral sem tudi na desni strani obrambe. Sice pa vse življenje igram na sredini v zvezni vrsti, kjer se najbolje počutim.”

Marin Laušić je v 54. minuti izkoristil podajo Roka Kronavetra in z natančnim strelom matiral Adnana Golubovića. Foto: Jure Banfi

Kdo mu je bil v največjo pomoč pri prilagajanju na novo okolje:

“Pri privajanju so mi pomagali soigralci. Vsi vemo, kaj pomeni Maribor, ki ima v Sloveniji največ lovorik. Zimske priprave so bile sijajne, zares sem jih izkoristil.”

O prihajajočem večnem derbiju, na katerem lahko Olimpija že potrdi naslov:

“Derbi je vedno motiv. Dodatne motivacije ne potrebujemo. Če Olimpija zmaga, bodo prvaki, mi pa bomo to skušali preprečiti. Upamo tudi na čim več spodrsljajev Olimpije. Tudi na derbiju gremo po zmago.”

O odsotnosti Žana Vipotnika:

“Vsi vemo, kaj nam pomeni Vipotnik, ki da vsako tekmo gol ali dva. Ampak tudi brez njega se moramo znajti. V kadru nas je veliko takšnih, ki čakamo na ponujeno priložnost.”