Legenda Chelseaja o Mourinhu: Še vedno se ga bojim

Nogomet 27. Apr 20245:00 0 komentarjev
Jose Mourinho, John Terry
Foto: Profimedia

John Terry je bil zadnji gost podkasta Up Front With Simon Jordan, kjer se je spominjal prve sezone Joseja Mourinha pri Chelseaju.

“V pripravah na prvo sezono pod Mourinhom smo nekaj dni preživeli v Angliji, nato pa odpotovali v Los Angeles. Prvi treningi so bili odlična priložnost, da nanj naredimo vtis, saj smo bili vsi prestrašeni zaradi njegove prve tiskovne konference. Vsi smo bili zmedeni, klicali smo drug drugega. Nismo vedeli, kaj pričakovati, bilo je zastrašujoče videti, kako samozavesten je bil,” se je spominjal nekdanji branilec Chelseaja.

John Terry je dres londonskega velikana nosil skoraj 20 let. Za modre je nastopil na 492 tekmah in dosegel 41 zadetkov. S klubom je osvojil praktično vse večje lovorike.

“Všeč mi je, kako je proti Chelseaju ustvaril miselnost sveta. Spomnim se svojega prvega delovnega dne. Mislil sem, da sem bil vedno zgoden. Bil sem v menzi, on pa je že na igrišču postavljal stožce za trening in v svojih zapiskih prebiral, kaj bomo počeli. Rekel nam je: ‘Letos bomo zmagali v ligi.’ Bilo je zelo preprosto. Želel je, da trdo delamo, nato pa bo medijem povedal, da so njegovi igralci najboljši na svetu. Zaradi njega smo se počutili zelo posebno,” je nadaljevala legenda angleške premier lige.

Čeprav Terry nikoli ni skrival svojega občudovanja do portugalskega trenerja, je bil znova poln pohval in Mourinha označil za genija. “Način, kako je taktično analiziral nasprotnike, je bil na ravni, ki je še danes ne vidim. On je absolutni genij. Poznal je imena vseh sodnikov, navodila, ki jih je nasprotnik dajal naši ekipi, otroke trenerjev, sodnike. Vse,” je bil poln hvale Terry.

“Mourinho me je pred dnevi poklical. Začel sem ravnati blazine v hiši, žena pa me je vprašala: ‘Kaj počneš?’ Odgovoril sem, da kliče trener. Še danes se ga bojim, toda za njega bi naredil vse. Zelo spoštujem vse, kar je naredil zame kot posameznika, in vse, kar je naredil za ekipo. Zelo ga občudujem,” je sklenil Anglež.

Celoten podkast:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!