L’Équipe: Naveza MNM brez čarovnije

Liga prvakov 16. Sep. 202111:31
Delite:
Foto: Guliverimage

Večer lige prvakov v Bruslju za "nove galaktike" Paris Saint Germaina prinesel prvo razočaranje letošnje sezone. Osvojena točka proti Bruggeju (1:1) ni tragedija, ne vnaša pa prav veliko razloga za optimizem v sezoni, ko PSG velja za prvega favorita v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu. Navijače najbolj skrbi dejstvo, da sanjska naveza Mbappe-Neymar-Messi za zdaj še ni uigrana.

“Velika pričakovanja in jutranje razočaranje”, “Messi in Neymar nista pomagala” ter “premalo navdiha Neymarja, brez Messijevega sodelovanja v obrambi”. To so vrstice besedila današnjega članka slovitega francoskega časnika L´Equipe, ki je kritiziral včerajšnjo predstavo Paris Saint Germaina na gostovanju pri Clubu Brugge, najskromnejšemu članu skupine A letošnje sezone lige prvakov.

Francoski medij je pričakovano najmanj ostrih besed usmeril proti Kylianu Mbappeju, ki je vendarle prispeval asistenco ob golu Anderja Herrere, precej bolj kritičen pa je bil do predstave Lionela Messija in Neymarja, ki jima je očital predvsem premalo kreativnosti in ideje v napadu.

Točka PSG-ja na prvi tekmi nove sezone še ni razlog za alarm, a od prvega skupnega evropskega nastopa Neymar-Messi-Mbappe je evropska nogometna javnost pričakovala bistveno več. Že se torej poraja vprašanje, v kolikšni meri bo uspel Mauricio Pochettino uigrati zvezdniški trojček. Spomnimo, Mbappe pred sezono ni bil navdušen nad Messijevim prihodom, po sezoni pa mu poteče pogodba s Parižani …

Komentari

Vaš komentar