Letos zabil že deset golov, a upa, da bo padel še kakšen

Nogomet 10. Maj. 202219:45 > 20:24
Delite:
FOTO: Guliverimages.

Gost tokratne oddaje Pod prečko je bil tudi Luka Zahović. Slovenski reprezentančni napadalec v letošnji sezoni blesti pri poljskem prvoligašu Pogonu, kjer je celo najboljši strelec svoje ekipe.

Pogon tudi v letošnji sezoni kroji vrh poljskega nogometnega prvenstva. Klub iz Szczecina se je v letošnji sezoni dolgo boril za naslov prvaka, ki pa mu po seriji nekoliko slabših izidov polzi iz rok. Le dva kroga pred koncem so možnosti, da ga osvoji majhne, a se moštvo lahko veseli dejstva, da nižje od tretjega mesta ne bo končalo.

“V zadnjih tednih smo izgubili nekaj točk in smo nezadovoljni, a na splošno gledano je sezona zelo dobra. Klub gre v zelo dobro smer, tako z vidika infrastrukture, rezultatov in mentalitet,” je v oddaji Pod Prečko dejal Luka Zahović.

Nekdanji napadalec Maribora se je Pogonu pridružil leta 2020, a resnično zablestel letos, ko je z desetimi zadetki tudi najboljši strelec svoje ekipe. “Vedno je lepo dosegati gole. Napadalci smo vedno ocenjeni skozi statistiko. Tudi če dobro igraš, se tega ne ceni toliko, če ne zabiješ. A od tega živimo. Hvala bogu sem letos dosegel okoli deset golov in upam, da bo padel še kakšen,” je zatrdil 26-letnik.

Klub je urejen od glave do pet

Pravi, da je njihov način igre zelo podoben Liverpoolovem, kar mu ugaja, ne nazadnje pa to potrjujejo tudi rezultati. Kako dolgo bo ostal pri Pogonu, sicer še ne ve, saj se mu prihodnjo sezono izteče pogodba, a kot zatrjuje, se v mestu z okoli pol milijona prebivalci počuti odlično.

#related-news_0

“Ne morem se pritoževati. Klub je urejen od glave do pet. Zdaj se zaključuje izgradnja novega stadiona, za treninge imamo na voljo sedem, osem igrišč, tako da so pogoji odlični. Tudi stadion je vedno poln in na njem grmi. Mesto je super, je najbolj zeleno mesto na Poljskem, tako da se lahko marsikje sprehajam z otroki in psi,” je med drugim še povedal Zahović.

Kaj je nogometaš dejal o prihajajoči reprezentančni akciji, o svojem velikem prijatelju Marcosu Tavaresu, ki v soboto odhaja v nogometni pokoj in tudi o morebitni vrnitvi v Maribor, pa si lahko pogledate v spodnjem posnetku pogovora.

Celoten pogovor z Luko Zahovićem:

Komentari

Vaš komentar