Boštjan Cesar: Navdušen sem nad fenomenalnim odzivom fantov

Liga narodov 9. Jun 202223:30 > 23:37 0 komentarjev
Foto: zajem zaslona

Po remiju (0:0) slovenske nogometne reprezentance v sklopu Lige narodov na stadionu Ullevaal v Oslu proti Norveški sta pred mikrofon Sportkluba stopila vodja ekipe Boštjan Cesar in branilec Žan Karničnik.

“Fantje so se fenomenalno zbrali, odigrali tekmo. Škoda, da smo dobili rdeč karton, to naj bo začetek, tako moramo igrati,” je pogovor po tekmi načel namestnik selektorja, Boštjan Cesar.

V tekmo proti Norveški je nekdanji branilec državne izbrane vrste “zadaj” krenil z zasedbo Miha Blažič – David Brekalo – Žan Karničnik in očitno zadel v polno, saj so Janu Oblaku s soigralci v tolikšni meri priskočili na pomoč, da Erling Haaland tokrat zadetka ni dosegel.

“Pretok žoge moramo zaustaviti, v prvem polčasu Haaland ni dobil kakovostnih žog. Tudi po rdečem kartonu je celotna ekipa odigrala fenomenalno, tudi igralci s klopi so živeli za dober rezultat,” je povedal Cesar.

Dodal je, da je pozitivno energijo potrebno zadržati še tri dni in se čim bolje spoprijeti z novim izzivom, v nedeljo na Stožice namreč že prihaja Srbija.

Vedeli, da bodo trpeli

Član bolgarskega Ludogoreca, Žan Karničnik, je po veliki točki povedal: “Danes smo pokazali čisto drugačen obraz, kot proti Srbiji. Zavedali smo se, da bomo trpeli, tudi zadnjih trideset minut smo verjeli. Zdaj moramo na tem graditi in pristop mora biti na vsaki naslednji tekmi pravi.”

Nekdanji nogometaš Mure je dodal, da je še posebej zadovoljen s podobo Slovenije v prvem polčasu.

“Gre za enega izmed najbolj kakovostnih napadalcev na svetu, zato smo vedeli, da mu ne smemo pustiti niti malo prostora. Resda je v drugem delu prišel do nekih priložnostih po predložkih, a k sreči je bil Jan (op.a. Oblak) pripravljen za vse tisto, kar smo mi spustili ‘skozi’ in to je to,” je duel Haaland-Oblak pokomentiral Karničnik, ki obljublja, da bo s soigralci pokazal povsem drugačen obraz, kot v Beogradu.