Selektor Srbije navdušen: Vse je bilo idealno

Liga narodov 6. Jun 20221:46 > 9:49 0 komentarjev
FOTO: Uroš Skaza

"Nisem jaz tisti, ki je zaslužen za to visoko zmago, ampak igralci," je po zmagi s 4:1 nad Slovenijo v drugi tekmi B lige narodov 2022/23 povedal Dragan Stojković, ki je proti Matjažu Keku prišel do jubilejne desete zmage v vlogi selektorja Srbije. "Vse je bilo idealno," je bil zadovoljen legendarni Piksi.

“Vsi, ki so prišli na stadion, so lahko uživali v dobri igri mojih igralcev in borbenosti, ki so jo prikazali v želji, da pustijo dober vtis. Dominirali smo od prve minute, zato zadetki niso presenečenje. Dosti golov smo dosegli, ker smo si to zaslužili,” je, podobno kot njegov kolega na klopi Slovenije Matjaž Kek, povedal Dragan Stojković, ki je po četrtkovem porazu proti Norveški na istem prizorišču v postavi Srbije opravil kar osem sprememb.

“Liga narodov je tekmovanje, ki ponuja prostor, da priložnost dobijo nekateri drugi nogometaši. Tisti, ki je pred tem niso dobivali, ampak lahko na taki tekmi pustijo svoj pečat in dobijo na pomembnosti. Vsi, ki so zraven, so pomembni,” je dejal legendarni nekdanji srbski nogometaš, ki vse boljši vtis pušča tudi v vlogi selektorja. Srbijo je suvereno popeljal na svetovno prvenstvo v Katarju, proti Sloveniji pa prišel do desete zmage na 16 tekmah, ki jih je v vlogi selektorja do zdaj vodil.

Vse se je izšlo tako, kot so si želeli

“Zaupam v vse moje nogometaše. Razpored je zelo naporen. Ne morete si niti misliti, kako zelo. Na nas je, da garamo, dajemo od sebe maksimum in upamo na dobre rezultate. Mislim, da smo tokrat zadovoljili. Naš slog je tak, kakršnega tako občinstvo kot mi želimo videti,” je še povedal legendarni Piksi.

“Vse je bilo idealno. Tekmo smo vzeli resno, dominirali in zasluženo zmagali. Opravili smo tudi dosti menjav, ponudili priložnost mnogim nogometašem, vse se je izšlo tako, kot smo si želeli,” je bil zadovoljen selektor Srbije, ki je dva gola dosegla po prekinitvah.

“O tem smo dan pred tekmo razmišljali. Ciljali smo prvo vratnico. Nekatere stvari treniraš, pa se ne zgodijo. Danes so se. To je zagotovilo, da igralci morajo verjeti v kombinatoriko. Zelo sem zadovoljen. S trudom, posestjo žoge, z vsem,” je dodal.

Proti Sloveniji je legendarni Piksi prišel do druge najvišje zmage v vlogi selektorja Srbije. FOTO: Uroš Skaza.

Iz tekme v tekmo, da preživijo naporen ritem

Srbijo po dveh domačih tekmah, na katerih je prišla do polovičnega izkupička, čakata še dve gostovanji. Najprej v četrtek na Švedskem, potem v nedeljo še povratni obračun s Srbijo v Stožicah.

“Gremo iz tekme v tekmo, da preživimo ta naporen ritem. Moramo se osvežiti, kolikor bo mogoče. Tudi na naslednjih dveh tekmah bomo naredili vse, da igramo na visoki ravni in dosežemo dobre rezultate,” je zaključil Stojković, ki v domači javnosti uživa velik ugled. To je bilo jasno tudi ob predstavitvi pred tekmo proti Slovenijo, ko mu je Marakana ob najavi njegovega imena, namenila glasen aplavz.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!