Vihar pri PSG ne pojenja

Ligue 1 22. Maj. 202210:06 > 10:11
Delite:
Leonardo zapušča mesto športnega direktorja pri PSG. Foto: Guliverimage

Po končani sagi okoli Kyliana Mbappeja, ki se je po vseh zapletih s PSG vendarle dogovoril za podaljšanje pogodbe, francoski mediji poročajo o kadrovskih spremembah pri francoskih prvakih. Klub zapuščata športni direktor Leonardo in tudi trener Mauricio Pochettino, so prepričani.

Francoski prvak v nogometu, pariški PSG, je v soboto polnil časopisne stolpce z novico o podaljšanju pogodbe s Kylianom Mbappejem, dan kasneje pa francoski mediji poročajo tudi o tem, da klub zapušča športni direktor Leonardo, ki je v soboto zvečer že manjkal na klubskem slavju ob novi zvezdici za osvojeno prvenstvo, in tudi trener Maurico Pochettino. V javnosti se že šušlja, da je bila morda to tudi zahteva mladega napadalca, ki naj bi mu klub poleg vseh milijonov dal tudi besedo pri odločanju o tem, kdo bo športni direktor in trener.

Španci kritični do PSG: “Sramota za nogomet”

Mbappe je soboto po zadnji tekmi sezone tudi uradno potrdil, da ostane pri PSG, Real pa je tako po izgubil Erlinga Haalanda, ki odhaja k Man Cityju, ostal še brez drugega zvezdnika. Vse skupaj ni razhudilo le vodstva Reala, ampak tudi vodilnega moža španskega prvenstva. Predsednik tamkajšnje lige Javier Tebas je pogodbo s Parižani označil za sramoto za nogomet.

Gualter Fatia/Getty Images

“To, kar počnejo, da bi podaljšali pogodbo, po tem, ko so imeli v zadnjih letih 700 milijonov evrov izgube in na voljo 600 milijonov za plače nogometašev, je žalitev za nogomet,” je na socialnih omrežjih zapisal Tebas.

Po uradnih poročilih je imel PSG lani izgubo v vrednosti 225 milijonov evrov, največji del izgube pa izhaja iz manjših sredstev z naslova TV-pravic ter izpada prihodkov zaradi praznih stadionov ob epidemiji koronavirusa.

Komentari

Vaš komentar