Zdaj tudi uradno: Mbappe ostaja v Parizu

Ligue 1 21. Maj 202221:00 > 21:07 0 komentarjev
Foto: Matthieu Mirville via Guliver

Francoski reprezentant Kylian Mbappe je vendarle podaljšal pogodbo s pariškim velikanom PSG-jem. S tem je njegov prestop v Real Madrid dokončno padel v vodo.

Kylian Mbappe je predsedniku Real Madrida Florentinu Perezu danes sporočil, da bo podaljšal pogodbo s Parižani. Ob tem pa so novico o podaljšanju sodelovanja že potrdili tudi pri pariškem velikanu.

“Res sem vesel, da lahko nadaljujem to avanturo pri PSG-ju. Pariz je moje mesto. Upam, da bomo skupaj še naprej osvajali lovorike,” je po podaljšanju povedal 23-letnik.

Mbappeju je zdajšnja pogodba potekla po koncu letošnje sezone, predvsem madridski Real pa je bil klub, s katerim se ga je v zadnjem letu najbolj povezovalo. Velikokrat se je poročalo o tem, da je Mbappe že dogovorjen za prestop v Madrid, zdaj pa vendarle ne bo zapustil Pariza. Vsaj letos poleti ne.

Letna plača za francoskega reprezentanta se naj bi gibala celo okoli 100 milijonov evrov. Ob tem bo v žep pobral še lep bonus znesek za podpis nove pogodbe. Ta številka se (po neuradnih podatkih) giblje celo okoli 300 milijonov evrov.

Skoraj identična naj bi bila ponudba Reala, a Mbappe se je odločil, da ostane v domovini.

Kylian Mbappe za PSG igra od leta 2017, v francosko prestolnico se je preselil z vrst Monaca. Do zdaj je zbral 141 prvenstvenih nastopov in dosegel 116 zadetkov. Osvojil je štiri naslove državnega prvaka, trikrat je bil s PSG-jem najboljši v francoskem pokalu. Še vedno pa se mu ni uspelo prebiti na vrh Evrope. PSG je najdlje prišel do finala v sezoni 2019/20, takrat je bil boljši Bayern iz Münchna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!