Ljubljanska statistika, ki lahko skrbi navijače Olimpije

Nogomet 23. Sep 20238:00 0 komentarjev

Na stadionu ŽAK v spodnji Šiški bo danes ob 13.00 čas za nov ljubljanski mestni derbi, na katerem bodo nogometaši Brava izzvali Olimpijo. Čeprav zmaji iz Stožic veljajo za izrazite favorite srečanja pa navijače zeleno-belih lahko skrbi pogled v zgodovino medsebojnih dvobojev, ki kaže na to, da Olimpija na najbližjem gostovanju v sezoni zadnja leta beleži naravnost katastrofalne rezultate.

Na koledarju je bil 1. december 2019. Olimpija je v 19. krogu prve lige v spodnji Šiški gostovala pri Bravu in pod vodstvom Safeta Hadžića vknjižila tri točke ter si zagotovila naziv jesenskega prvaka sezone 2019/2020.

Do 75. minute je 1500 gledalcev v oblačni Ljubljani zaman čakalo na zadetke. Zmaji so bili sicer zelo blizu vodstva v 41. minuti, ko je Ante Vukušić zapravil najstrožjo kazen, izkazal se je čuvaj mreže Brava Igor Vekić. V sklepni fazi tekme se je Olimpiji vendarle strelsko odprlo. V 75. minuti je Vukušić popravil ‘napako’ iz prvega polčasa, tri minute kasneje je zadel še Jucie Lupeta. Gol Ibrahima Mensaha v 83. minuti se je izkazal zgolj kot časni zadetek Šiškarjev.

Prizor iz časov, ko se je Olimpiji nazadnje smejalo v spodnji Šiški. Foto: Aleš Fevžer

Bravo je postal gospodar ŽAK-a

Ko so navijači Olimpije zadovoljni odhajali s stadiona ŽAK, si verjetno nihče izmed njih ni mislil, da bodo slaba štiri leta kasneje še vedno čakali na novo zmago zmajev v spodnji Šiški. Na zadnjih šestih medsebojnih obračunih je namreč Bravo kot domačin kar štirikrat premagal Olimpijo, dvakrat sta se tekmeca razšla brez zadetkov, skupna razlika v danih in prejetih zadetkih v tem obdobju pa je 12:1 v korist rumeno-modrih!

Olimpija je edini zadetek v tem obdobju dosegla pred slabim letom dni, ko je Albert Riera na klopi zmajev zabeležil svoj najhujši poraz na klopi zeleno-belih in je njegova ekipa proti Bravu izgubila s kar 6:1. Pravzaprav je tudi ta zadetek delo nogometašev iz Siške, saj je lastno mrežo zatresel Nemanja Jakšić.

Vrhunci tekme Bravo – Olimpija 6:1

Zadnji medsebojni obračun Brava in Olimpije v spodnji Šiški so aprila letos domači dobili z 1:0, edini zadetek na tekmi pa je v 55. minuti dosegel Luka Štor. Bo Olimpiji negativen trend uspelo prekiniti danes? Tekmo med Bravom in Olimpijo bomo od 13.00 prenašali na Sportklubu 1. Pol ure prej začnemo tudi s studijskim delom, naš gost bo Bojan Prašnikar.

Zadnjih šest ljubljanskih derbijev v spodnji Šiški

15. december 2020: Bravo – Olimpija 0:0

22. maj 2020: Bravo – Olimpija 3:0 (2x Tučić, Maružin)

22. avgust 2021: Bravo – Olimpija 2:0 (Ogrinec, Drkušić)

3. marec 2022: Bravo – Olimpija 0:0

9. oktober 2022: Bravo – Olimpija 6:1 (3x Kramarič, Svetlin, Kurtović, Nsana ; Jakšić (a.g.))

10. april 2023: Bravo – Olimpija 1:0 (Štor)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!