Krznar o zadevi Iličić: Ta poteza je koristna zanj in za ekipo

Nogomet 22. Sep 202311:58 0 komentarjev
nogometk NK Maribor Damir Krznar
Foto: Jure Banfi

Teden pretresov v NK Maribor se bo zaključil tam, kjer se stvari v nogometu navadno zaključujejo in razpletajo. Na zelenici. Mariborčani se bodo v 9. krogu udarili z zasedbo Kopra. Razburljivo dogajanje zadnjih dni pa je na novinarski konferenci pred tekmo pokomentiral trener vijolic Damir Krznar. Potrdil je, da je bila odločitev, da iz prve ekipe odstrani Josipa Iličića, izključno njegova.

Ko je v nedeljo postalo jasno, da Josip Iličić ni več del prve ekipe NK Maribor, so se mnogi spraševali, ali to pomeni zaključek njegove kariere v klubu iz Ljudskega vrta. Zadeva se vendarle ni zapletla do te mere, 36-letnik ostaja del vijolične zasedbe, a trenira po individualnem programu. Trener Damir Krznar pa je pred tekmo s Koprom prvič pojasnil, zakaj in kako je sprejel odločitev, da zvezdnika Maribora umakne iz prve ekipe.

“Josip Iličić trenutno fizično ni v stanju, ko bi lahko pomagal ekipi. Moja odločitev je, da se zdaj pripravlja individualno, saj skozi treninge s prvim moštvom ni prišel do ravni, ki jo od njega pričakujemo. To je glavni razlog, da ga ni z nami. Tu so še nekateri drugi dejavniki, ki pa niso odločilni,” poudarja Krznar.

Foto: Jure Banfi

In dodaja.

“To je odločitev, ki sem jo sprejel jaz in mu jo sporočil pred celotno ekipo. Odločitev je sprejel in po tem ni bilo več nobenih posebnosti. Začel je trenirati po samostojnem programu z našimi trenerji in tu ni nobenih težav. Moj namen ni bil pošiljanje sporočila ostalim igralcem, ampak si enostavno želim, da Josip pride na raven, ko nam bo lahko pomagal na igrišču. To je koristno za nas in zanj. Verjamem, da bodo ostali to razumeli kot motivacijo, da vsi iz sebe iztisnemo svoj maksimum, saj se lahko samo tako izvijemo iz trenutne situacije.”

V nadaljevanju preverite, kako Krznar ocenjuje tokratnega nasprotnika Kopra, kako bo na ekipo vplivala vrnitev poškodovanih igralcev, odgovoril pa je tudi na vprašanje, ali je vodstvu kluba res postavil ultimat – ali odhaja on ali Josip Iličić.

Foto: Jure Banfi

O čem je pred tekmo s Koprom govoril Damir Krznar?

O prihajajoči tekmi s Koprom

Veseli me, da se počasi vračajo poškodovani igralci. Kolar in Soudani trenirata s prvo ekipo in bosta kandidirala za nastop na tekmi. Njuna minutaža bo odvisna od tega, kako se bodo razvijale stvari na igrišču. Koper je zelo dobro začel sezono, vesel sem, da v trenutni situaciji igramo proti taki ekipi, ker ob iz nas izvlekla maksimum. To bo direkten dvoboj za pozicijo na lestvici, prihaja idealen nasprotnik, da damo vse od sebe in končno prekinemo za slab niz.

O formi Kopra

Koper je v napadu zelo potentna ekipa, ki ima veliko hitrosti z Nkado in Osujijem ter individualno kvaliteto Maksa Barišića. Imajo tudi čvrsto vezno linijo, skratka tu so vse sestavine dobre ekipe, kar potrjujejo tudi njihovi rezultati in pozicija na lestvici. Na klopi imajo vrhunskega strokovnjaka. To bo tekma, ki bo pokazala, kje smo. Proti Celju in Olimpiji se nam rezultatsko ni izšlo, a bili so dobri trenutki. Žal jih je bilo premalo.

Foto: Aleš Fevžer

O nevarnostih, ki pretijo s strani nasprotnika

Kot domačin in kot ekipa, ki želi priti iz krize se moramo na igrišču predstaviti v avtoritativni luči. Želimo dominitrati, pozorni pa bomo morali biti na njihove protinapade, saj so v tem zelo nevarni. Ključna bo ocena, kdaj prevzeti malce več in kdaj morda malce manj tveganja.

O izboljšanju zdravstvenega kartona

Željno smo čakali vrnitev Soudanija, a zagotovo potrebuje določen čas, da se vrne na pravi nivo in da se znova poveže z ekipo. Ni še nared za igro od prve minute, videli pa bomo, kako hitro bo znova prišel na želeno raven. Vrača se tudi Marko Kolar, ki je s svojo agresivnostjo v napadu tudi v obrambi velika pomoč ekipi in je za nas zelo pomemben.

Hilal Soudani; FOTO: Jure Banfi

O tem, koliko so dogodki tega tedna vplivali na ekipo

Stvar je jasna. Igralci poznajo svoje obveznosti in dolžnosti ter morajo biti v dobrih in slabih situacijah osredotočeni nanje.

O tem, ali je res klubu postavil ultimat – ali odhaja on ali Josip Iličić

Želim zaključiti s to temo. Bodimo logični, bodimo pri zdravi pameti. Trener, ki ne zmaga pet tekem in izgubi na zadnjih dveh tekmah, kakšna je njegova pozicija, da postavlja ultimate?

O tem, kaj pričakuje od navijačev na tekmi proti Kopru

Pripravljeni moramo biti na vse. Kar si zaslužiš od publike, to dobiš. Ali aplavz ali žvižge. To je del našega posla. Moramo se osredotočiti na to, da kar najbolje opravimo naš del posla, potem pa bodo navijači ocenili, ali bodo palce obrnili navzgor ali navzdol. Tako je v nogometu.

foto: Jure Banfi

O tem, da viole po derbiju niso pozdravile nogometašev

Ko nimate podpore navijačev, potem je zagotovo težje. Na nas pa je, da to zaupanje znova pridobimo. Zelo enostavno.

O tem, kako je Zahovićev intervju za Večer vplival na dogajanje v klubu

Nisem tako nesamozavesten, da bi se tega ustrašil in da bi to vplivalo na slačilnico.