Lovrić: Ne poznam nogometaša, ki bi rekel ne Realu

Nogomet 8. Dec 202219:30

V slovenski nogometni javnosti danes odmeva informacija novinarja slovite Gazzette Delle Sport Alfreda Pedulle, da madridski real podrobno spremlja slovenskega reprezentanta Sandija Lovrića. Poklicali smo v Videm in novinarsko "bombo" preverili pri glavnemu akterju te zgodbe.

Telefon Sandija Lovrića danes dobesedno gori. Jasno, družino, prijatelje in nogometne znance zanima samo ena stvar – koliko je resnice na tem, da slovenskega reprezentanta spremlja sloviti madridski Real. Aktualni evropski prvaki že to zimo načrtujejo lov na Hrvata Joška Gvardiola, Lovrić pa naj bi bil njihova prestopna tarča v prihajajočem poletju. 24-letnik ob našem telefonskem klicu pojasni, da je tudi sam informacijo o zanimanju aktualnih evropskih prvakov izvedel iz medijev.

“Seveda je lepo, prelepo brati takšne stvari. A enostavno moram biti trenutno z glavo v Udineseju. Ne smem razmišljati o tem, kaj se piše in govori okoli mene. Ostati moram zbran in svoje znanje pokazati na terenu. Še naprej moram delati na sebi, da se izboljšam in napredujem. Srečen sem v Udineseju in popolnoma osredotočen na izzive, ki nas čakajo,” v prvem odzivu po domala neverjetni novici o tem, da ga spremlja veliki Real, razmišlja slovenski reprezentant.

Sandi Lovrić. FOTO: Guliverimages,

Zanimanje takšnega velikana mu razumljivo godi

Udinese je seveda vsega spoštovanja vreden italijanski prvoligaš, ki je bil seveda tudi v preteklosti odskočna deska izjemne kariere slovenskega reprezentanta. Samir Handanović si je skozi dokazovanje v Vidmu odprl vrata italijanskega Interja, zdaj pa se vrata evropskega velikana očitno odpirajo tudi Sandiju Lovriću. Tega, da mu zanimanje galaktikov godi, 24-letnik ne zanika. Nenazadnje zanj igra tudi njegov veliki nogometni vzornik Luka Modrić, ki ga po podatkih Transfermarkta zastopa ista agencija kot slovenskega reprezentanta.

“Ne poznam niti enega nogometaša, ki mu zanimanje Reala ne bi godilo,” v smehu priznava član slovenske izbrane vrste. “A iz tega ne delam prevelike stvari. Ostati morem miren in trdo delati še naprej. Na to moram biti stoodstotno osredotočen,” poudarja Sandi Lovrić.

Njegov Udinese, za katerega igra tudi reprezentančni branilec Jaka Bijol, že v soboto na domači Dacia Areni čaka prijateljska tekma z angleškim West Hamom. Italijanska Serie A se po premoru zaradi svetovnega prvenstva sicer nadaljuje po novem letu, 4. januarja se bo Udinese, ki je trenutno na osmem mestu prvenstvene lestvice, pomeril z Empolijem Petra Stojanovića.

Sandi Lovrić je doslej za slovensko izbrano vrsto zbral 25 nastopov in dosegel tri zadetke. 24-letni vezist je rojen v avstrijskem Lienzu in je produkt nogometne akademije graškega Sturma ter je igral za vse mladinske selekcije avstrijske izbrane vrste. Njegova starša sta Hrvata, a sta si dom ustvarila v Piranu, nato pa odšla naprej v Avstrijo. Ob vpoklicu selektorja Matjaža Keka je Lovrić za Slovenijo debitiral 7. oktobra 2020 na prijateljski tekmi s San Marinom.