Luka Elsner spet dobil veliki derbi in podaljšal neverjeten niz

Nogomet 29. Apr 202317:20 1 komentar
Luka Elsner
Luka Elsner je prejel lepo nagrado FOTO: Profimedia.

Luka Elsner nadaljuje s sijajnim nizom na klopi francoskega drugoligaša Le Havra. Danes je z 2:1 zmagal v gosteh pri Caenu na velikem normandijskem derbiju.

Luka Elsner je le še nekaj korakov oddaljen od preboja v francosko prvo ligo in nadaljuje neverjeten niz na klopi Le Havra. Neporažen je namreč že 30 prvenstvenih tekem v nizu, nazadnje je izgubil 6. avgusta lani.

Le Havre je svojega največjega tekmeca še drugič v tej sezoni premagal z 2:1, tokrat pa ga je odpravil kar na njegovem stadionu in še naprej drvi proti prvi ligi, v kateri Le Havra ni bilo od leta 2009.

SM Caen v Le Havre AC
Prizor z današnjega derbija v Caenu. FOTO: Profimedia.

Elsnerjeva ekipa ima na vrhu s tekmo več šest krogov pred koncem prvenstva devet točk pred drugouvrščenim Bordeauxom in še točko več prednosti pred Metzom, ki je na tretjem mestu. Med prvoligaše po koncu sezone vodita prvi dve mesti.

Izjemen izkupiček s tekem proti najboljšim

Kako prepričljiv je Le Havre, potrjuje dejstvo, da je v 33 tekmah izgubil le enkrat, v drugem prvenstvenem krogu proti Valenciennesu, prejel pa je vsega 15 golov. Kar enajst manj od Bordeauxa, ki se ponaša z drugo najboljšo obrambo v ligi.

Dominanco potrjuje tudi izkupiček z medsebojnih tekem proti najvišje uvrščenim drugoligašem. Proti drugouvrščenemu Bordeauxu je v dveh tekmah Le Havre osvojil šest, proti tretjeuvrščenemu Metzu štiri, proti Sochauxu na četrtem mestu štiri in proti Caenu na petem mestu šest točk.