Madridski Real v lovu za novim brazilskim draguljem

La liga 6. Dec 202212:34 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Medtem ko Brazilci blestijo na svetovnem prvenstvu, madridski Real kuje nov načrt, kako dodati dragulj iz te dežele v svojo nogometno zbirko. Na seznamu želja galaktikov je mladi super talent Endrick.

Madridski Real je v zadnjih letih poleg vabljenja velikih svetovnih zvezd postal tudi klub, ki zna poiskati največje nogometne talente in jih počasi vzgojiti v velika nogometna imena. Galaktiki so v zadnjem obdobju očitno osredotočeni na Brazilce. Vinicius Junior in Rodrygo sta že uveljavljena zvezdnika madridskega Reala in brazilske reprezentance, zdaj pa so Florentino Perez in njegovi sodelavci našli novo ime, na katerega želijo staviti v prihodnosti.

Foto: Profimedia

Gre za vsega 16-letnega napadalca brazilskega Palmeirasa Endricka, ki se v zadnjih tednih pogosto omenja kot eden izmed največjih nogometnih talentov na svetu. Član brazilske izbrane vrste do 17 let pridno polni mreže tudi v članski konkurenci in je po letošnjem preboju v prvo ekipo brazilskega velikana na sedmih tekmah že dosegel tri zadetke. Zato ni nič čudnega, da so se zanj začeli zanimati največji evropski klubi, kot sta PSG in Chelsea.

A vselej odlično obveščeni italijanski novinar Fabrizio Romano razkriva, da v tekmi za podpis pogodbe s 16-letnim draguljem vodi Real, ki je že vstopil v resna pogajanja s Palmeirasom glede prestopa talentiranega mladeniča. A podpis pogodbe z Endrickom, ki ga Transfermarkt ocenjuje na 20 milijonov tržne vrednosti, ne bo poceni, celoten posel naj bi se namreč približal 60 milijonom evrov. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!