Man Utd je ponudbo za Benjamina Šeška že poslal

Nogomet 25. Jul 202215:05 > 15:28
Delite:
Benjamin Šeško iz leta 2019, ko je še nastopal za mladinsko ekipo Salzburga in člane Lieferinga. FOTO: Guliverimages.

Benjamin Šeško se je znašel na radarju nekaterih velikih evropskih klubov, govorico o zanimanju velikega Manchester Uniteda je potrdil tudi Fabrizio Romano, mi pa smo izvedeli, da je velikan z Old Trafforda za velikega talenta slovenskega nogometa v preteklosti ponudbo že poslal.

Ime Benjamina Šeška v nogometnem svetu vse bolj kroži v kontekstu velikega prestopa, ki ga od njega pričakujemo. Pisali smo že o tem, da se zanj resno zanimajo pri Newcastle Unitedu, Milanu in Manchester Unitedu, pri katerem naj bi razmišljali celo o tem, da bi ponudbo za odkup njegove pogodbe RB Salzburgu poslali že letos poleti.

V beležkah skavtov Manchester Uniteda in še številnih drugih močnih evropskih klubov pa je Šeškovo ime podčrtano že nekaj časa. Izvedeli smo namreč, da je 20-kratni angleški prvak za Šeška v preteklosti ponudbo že poslal, a ne Salzburgu, pač pa leta 2019 Domžalam, katerih član je bil takrat.

Manchester United je za takrat 16-letnega napadalca, ki na članski ravni še ni nastopal, Domžalam ponudil 1,6 milijona evrov, a so Domžalčani ponudbo zavrnili in Šeška pozneje za tri milijone evrov poslali v Salzburg.

Že leto pred tem so na vrata Domžal s ponudbo potrkali tudi iz slovite Borussie Dortmund in za takrat 15-letnega napadalca ponudili 600 tisoč evrov, zelo resno pa so se s Šeškom spogledovali tudi pri nizozemskemu velikanu Ajaxu iz Amsterdama.

Danes je njegova cena vsaj desetkrat višja

Šeško v času, ko je odhajal iz Domžal, na članski ravni še ni nastopil, je pa zato nase močno opozarjal v mlajših selekcijah. Za reprezentanco do 17 let je do takrat v 14 nastopih dosegel pet golov, za reprezentanco do 16 let pa v štirih tekmah zabil štiri gole. V prvi slovenski mladinski ligi je v dveh tekmah dosegel dva gola, v kadetski pa v 26 nastopih kar 24.

Zdaj je zgodba seveda povsem drugačna. Visokorasli, kar 193 centimetrov visoki in zelo hitri napadalec ima za sabo 44 nastopov, 22 golov in šest asistenc za člansko ekipo Lieferinga, 38 nastopov, 12 golov in 8 asistenc za RB Salzburg ter 13 nastopov in dva gola za člansko reprezentanco Slovenije, v dresu katere je lani junija debitiral dan po dopolnjenem 18. letu starosti. Mlado reprezentanco do 21 let je “preskočil”, v njej namreč ni zaigral niti enkrat.

Šeškova vrednost je danes vsaj desetkrat višja od tiste iz leta 2019, če bo nadaljeval v slogu, kot je začel novo sezono (v prvih dveh nastopih je prispeval dva gola in asistenco), pa bo največji talent slovenskega nogometa zaradi mladosti verjetno kmalu vreden še precej več.

Komentari

Vaš komentar