Mandarić znova predsednik Olimpije, cilj je evropski uspeh

Nogomet 10. Feb 202214:37 > 14:41 1 komentar
Milan Mandarić

Vrnitev v prihodnost. Milan Mandarić je znova alfa in omega ljubljanske Olimpije. A za razliko od leta 2015 se tokrat ne bo vpletel v delovanje moškega nogometnega kluba, temveč bo svoje znanje in sredstva vlagal v ŽNK Olimpija Ljubljana, kjer so ga danes predstavili kot novega predsednika kluba.

Dolgo se je vlekla saga o predaji poslov NK Olimpija Ljubljana iz rok Milana Mandarića v roke Adama Deliusa. Kmalu po tem, ko se je 83-letnik dokončno poslovil od moškega dela nogometnega kluba iz prestolnice, je znova zavihal rokave in začenja novo poglavje svoje dolge in uspešne nogometne zgodbe.

“Vrsto let sem bil bolj ali manj v moški družbi, čas je za spremembo. Imel sem kar nekaj ponudb iz držav, v katerih sem deloval v preteklosti, a sem se odločil, ne samo zaradi prijatelja Borisa Snedca, da nov projekt zastavim z damami. To je velika sprememba zame, po drugi strani pa je vse del znamke Olimpija Ljubljana. Zdi se mi, da se še nisem utrudil in da lahko pomagam Olimpiji. Želim, da še okrepimo to, kar je že tako ali tako uspešno,” uvodoma na druženju z mediji razmišlja Milan Mandarić.

Milan Mandarić pri 83-letih začenja novo nogometno zgodbo. Foto: Uroš Skaza

Ta projekt je drugačen od prejšnjih

Tokratna zgodba je zanj res nekaj posebnega. “Doslej sem vedno prišel v okolje, kjer so bili veliki problemi. Ali je bil klub v stečaju ali pa na dnu prvenstvene lestvice. Sami veste, kakšna je bila Olimpija pred šestimi leti in pol. Tu je drugače, ŽNK Olimpija je stabilen, uspešen klub, ki že ima svoje uspehe in je blizu vrha lestvice, dvakrat je klub osvojil naslov. Ne prihajam zato, da nekaj rešimo, ampak da še nadgradimo stvari in bomo še bolj konkurenčni v Evropi. Znamko Olimpije želimo dvigniti na mednarodnem nivoju,” poudarja srbsko-ameriški poslovnež.

Boris Snedec se iz mesta predsednika seli na mesto podpredsednika kluba: “Tri mesece sem sodeloval z Milanom Mandarićem v NK Olimpija Ljubljana, dal sem mu pošteno sliko o klubu in ker me ni poslušal, sem odšel. Zdaj je napočil čas za veliko zgodbo, povprečnost nas ne zanima. Imamo devet reprezentantk, profesionalnega trenerja in ne iščemo navdiha v moškem nogometu, ker je to za nas prenizek nivo. Želimo več in zato potrebujemo uspešnega človeka, kot je Milan Mandarić, ki je od danes predsednik ŽNK Olimpija Ljubljana.”

Razlogov za sodelovanje z moškim nogometom ni veliko

“Vem, da mislite, da rad menjam trenerje, tokrat ne bo tako. Kjerkoli sem bil, sem želel biti prvi in narediti korak naprej. Sem zelo entuziastičen in želim pomagati po svojih močeh. Ta projekt se je začel takrat, kot se je začel moj v moški Olimpiji. Čestitam Borisu za vse doseženo, poudarjam, tu sem zato, da mu pomagam,” poudarja Milan Mandarić.

Njegov prihod v Olimpijo ne pomeni, da bo sodelovanje med moškim in ženskim delom nogometne Olimpije dobilo tesnejše vezi. “Ne potrebujemo njihove pomoči. Oni imajo svoje cilje in naloge, mi imamo svoje. Vsi želimo biti prvi, Olimpijo sem pustil na prvem mestu in upam, da tam tudi ostane. Olimpiji moramo vrniti uspeh v Evropi, v vseh športih. Letos želimo biti prvaki in poleti uspešno nastopati v Evropi,” poudarja novi predsednik ŽNK Olimpija.

Milan Mandarić ne pričakuje tesnega sodelovanja z moškim delom Olimpije.

Osebno zgodbe z NK Olimpija Ljubljana vendarle še ni povsem zaključil: “Moški klub še ima nekaj obveznosti do dolžnikov, do konca marca moramo še zaključiti nekatere detajle. Verjamem, da bodo uredili tisto, kar je dogovorjeno in podpisano.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje