Marek Hamšik končal rekordno reprezentančno kariero

Nogomet 23. Maj 202216:56
Delite:
FOTO: Guliverimages.

Slovaški nogometni zvezdnik Marek Hamšik je v ponedeljek uradno upokojil reprezentančni dres ter končal 15-letno reprezentančno kariero, ki so jo zaznamovali rekordi. Štiriintridesetletni vezist je za Slovaško na rekordnih 135 tekmah dosegel 26 golov, kar je tudi rekord.

“Ni bilo lahko, dolgo sem razmišljal, vendar sem se odločil končati ta pomemben in čudovit del svoje nogometne kariere,” je Hamšik sporočil v objavi na svojem profilu na Facebooku.

“To je bila dolga in lepa pot, na katero sem zelo ponosen,” je dodal Hamšik, ki je večino svoje kariere preživel pri Napoliju v italijanski serie A.

Hamšik, dolgoletni kapetan Slovaške, znan po svoji pričeski v slogu irokezov, je Slovaško popeljal v izločilno fazo svetovnega prvenstva leta v 2010 ter na evropski prvenstvi v letih 2016 in 2020, ki je bilo zaradi novega koronavirusa v letu 2021.

Dve leti je igral tudi na Kitajskem

Slovaški zvezdnik trenutno igra za turški Trabzonspor in se z njim razveselil tudi turškega naslova. Osmega marca lani je kot prost igralec podpisal pogodbo s švedskim klubom Göteborg, v majici katerega pa ni veliko igral, junija je nato podpisal za turškega prvoligaša. Pred vnovičnim prihodom na staro celino je bil dve leti na Kitajskem član moštva Dalian.

Osemkratni nogometaš leta na Slovaškem je največji vtis pustil kot igralec Napolija, član katerega je bil od 2007 do 2019 in za katerega je zbral 100 zadetkov.

Komentari

Vaš komentar