Maribor, Koper in Mura se spogledujejo z istim napadalcem

Nogomet 2. Jun 202217:18 > 17:24 0 komentarjev

Dario Kolobarić se bo najverjetneje vrnil v prvo slovensko ligo, a ne v Olimpijo, s katero smo ga povezovali pred kratkim. Ljubljančani so se namreč ohladili, je pa mladi slovenski napadalec zanimiv Mariboru, Celju in tudi Muri.

Dario Kolobarić je v sezoni 2020/21 navdušil z 12 goli v prvi slovenski nogometni ligi in na začetku prejšnje sezone iz Domžal odšel k Soligorsku v Belorusijo, kjer pa se zanj ni izšlo najbolje.

Odigral je vsega pet tekem, ponagajala pa mu je tudi poškodba, ki jo je tam hitro staknil.

Pri 22 letih je nekdanji mladi slovenski reprezentant v položaju, ko mora obuditi kariero, vse pa kaže, da bo to poskusil narediti v Sloveniji.

Kot smo pisali, je oko nanj vrgla Olimpija, a so se po naših informacijah Ljubljančani, ki še naprej kopičijo tujce, ohladili, kar pa ne pomeni, da se Kolobarić v Slovenijo ne bo vrnil.

Zamenjava za Mudrinskega, Mulahusejnovića ali Colleyja?

Izvedeli smo, da se z njim spogledujejo trije slovenski prvoligaši, in sicer Maribor, Mura in Koper.

Maribor išče naslednika najboljšega strelca prvenstva Ognjena Mudrinskega, ki je bil v Ljudski vrt zgolj posojen, a najverjetneje odhaja.

Marko Šuler je srbskemu robustnemu napadalcu ponudil največ, kar lahko, a ima Mudrinski po sijajni sezoni na voljo precej donosnejše ponudbe, tako da v Mariboru najverjetneje ne bo ostal. Čeprav se zanj zanimajo tudi Celjani, skorajda zagotovo zapušča slovensko ligo.

Kolobarić je ena od možnosti, s katero utegnejo Mariborčani zapolniti vrtel, ki bo z odhodom Mudrinskega najverjetneje ostala.

Ognjen Mudrinski je najverjetneje že odigral zadnjo tekmo za Maribor.

Druga možnost za Kolobarića je Mura, pri kateri se bodo najverjetneje razšli z Nardinom Mulahusejnovićem, ki po prihodu iz Kopra v Fazaneriji ni navdušil in v zaključku prvenstva odpadel iz vseh kombinacij trenerja Damirja Čontale.

Obstaja možnost, da se Mulahusejnović vrne nazaj na Bonifiko, kjer pa, zanimivo, razmišljajo tudi o Kolobariću.

Ta je za pokalne prvake in državne podprvake zanimiv predvsem kot zamenjava za Lamina Colleyja, ki je ta teden tudi uradno zapustil klub in bo kariero nadaljeval na Madžarskem.

Prvoligaška statistika: 41 tekem in 14 golov

Kolobarić ima s Šahtarjem iz Soligorska, ki je Domžalam zanj pred letom dni plačal 600 tisoč evrov, pogodbo do junija 2023, a naj bi bile obe strani naklonjeni temu, da sodelovanje prekineta.

Kolobarić, ki je produkt nogometne šole Idrije Tolmina, je kot član Domžal v prvi slovenski ligi debitiral z 19 leti in v njej do zdaj odigral 41 tekem, dosegel pa 14 golov.