Olimpija 2022/23: na obzorju končno tudi slovenske okrepitve

Prva liga 24. Maj 202216:00 0 komentarjev
Se bo v Olimpijo preselil Dario Kolobarić?

Pri NK Olimpija le nekaj dni po koncu prejšnje pospešeno kadrujejo za novo sezono. Čeprav so obljubljali slovenske okrepitve, so za zdaj v ospredju predvsem tujci. Po naših informacijah bi se to kmalu lahko spremenilo. Ljubljančani ob vratarju iščejo levega bočnega branilca in napadalca. V igri za prihod je Dario Kolobarić. Vratar Ivan Banić je odpisan, zagotovo ob Almedinu Ziljkiću odhajata tudi napadalca Aljoša Matko in Nik Prelec.

Včeraj so pri Olimpiji potrdili prihod litovskega reprezentanta, bočnega branilca Justasa Lasickasa. Danes je sledila nova priselitev iz Osijeka, pogodbo je podpisal 20-letni hrvaški osrednji branilec Mateo Karamatić.

Še pred tem so pri Olimpiji pripeljali tudi enega Slovenca, a donedavnega vratarja ajdovskega Primorja Denisa Pintola ne gre videti kot prve izbire Roberta Prosinečkega.

To najverjetneje ne bo niti Matevž Vidovšek, ki je v teh dneh podaljšal pogodbo, kar pa ne pomeni, da bo tudi v novi sezoni številka ena med vratnicami Olimpije Ivan Banić.

Izvedeli smo namreč, da je Hrvat, ki v Stožicah ni blestel in si privoščil kar nekaj napak, zagotovo odpisan. Vrača se v Gorico, iz katere je bil v Ljubljano posojen.

Olimpija zato že nekaj pospešeno išče novega vratarja. Želja je Slovenec. Enoletno pogodbo z Ljubljančani sicer še ima, a to ne bo nekdanji kapetan Nejc Vidmar, ki je bil v drugi polovici sezone posojen v Grčijo, pač pa kdo drug.

Ivan Banić je preteklost Olimpije. FOTO: Uroš Skaza.

Obetajo se še številni odhodi, se lahko vrne Rok Vodišek?

Ena izmed možnosti, ki se je pojavila na trgu, je zagotovo Rok Vodišek. Nekdanji vratar Olimpije, ki mu je potekla pogodba z Genoo, za katero pa v treh letih ni odigral niti ene tekme.

Se lahko vrne tja, od koder je pred štirimi leti odšel v Italijo? Med vratnicama Olimpije je zablestel kot zelo mlad in z 19 leti prestopil v Italijo, Ljubljančanom pa prinesel visoko odškodnino.

Ne išče pa Olimpija okrepitev zgolj na vratarskem mestu, ampak tudi drugje. Najprej na mestu levega bočnega branilca, na katerem mladi Slovenec Michael Pavlović očitno ne uživa zaupanja, najverjetneje pa odhaja tudi Hrvat Marijan Čabraja, ki je bil v Olimpijo posojen iz zagrebškega Dinama.

Podobna usoda, odhod, se obeta tudi večini preostalih v Ljubljano posojenim nogometašem. Zagotovo krilnemu napadalcu Aljoški Matku in osrednjemu napadalcu Niku Prelcu.

Že nekaj časa je na stranskem tiru tudi Almedin Ziljkić, za katerega naj bi Olimpija pred časom plačala krepko prek pol milijona evrov, zdaj pa je več ali manj jasno, da v Stožicah ne bo več igral.

25-letnega krilnega napadalca, ki ima pogodbo za še eno leto, so v Ljubljani danes pripravljeni iz rok spustiti za polovico manj.

Aljoša Matko po vsega šestih mesecih zapušča Olimpijo. FOTO: Jure Banfi

V igri Luka Štor in predvsem Dario Kolobarić

Prav zaradi odhodov Matka, Ziljkića in Prelca pri Olimpiji okrepitve iščejo tudi v napadu. Potrkali so tudi na vrata napadalca Züricha, s katerim je postal švicarski prvak, Blaža Kramerja, a ga s ponudbo niso prepričali. Slovenski reprezentant je odmahnil z roko, kariero bo najverjetneje s precej bogatejšo pogodbo nadaljeval na Poljskem.

Precej drugačna je zgodba z Dariom Kolobarićem, nekdanjim mladim reprezentantom, ki je bil z 12 goli odkritje prvenstvene sezone 2020/21. Po lanskoletnem odhodu iz Domžal v Belorusijo, kjer se je hitro poškodoval, se je pri tamkajšnjem Soligorsku “izgubil”. Ob debiju je sicer zadel, a je bil to njegov edini gol. Odigral je vsega pet tekem. Napadalec, ki je pri 22 letih še vedno mlad, je za prihod v Ljubljano zainteresiran. Pogovori že potekajo.

Podobno velja za 23-letnega Luko Štora, še enega nekdanjega mladega reprezentanta, za katerim je podobna, zdravstvenih težav polna sezona. Tudi nekdanji mladinec Maribora, ki je na slovenski nogometni sceni eksplodiral kot član Aluminija, je bil na Cipru, kamor je bil posojen iz Dynama Dresdna posojen, prvak. Tudi on je brez pogodbe in na radarju Olimpije, v katero bi prišel.

Olimpijo in predvsem njenega športnega direktorja Mladena Rudonjo v naslednjih tednih čaka veliko dela, če gre verjeti informacijam, ki prihajajo iz Stožic, pa naj bi zdaj naposled na vrsto le prišli slovenski nogometaši. Toda počakajmo. Če kje, potem se na kaj takega v zadnjih letih ne gre zanašati pri nogometni Olimpiji …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!