Mariborčane v ‘popku’ Sredozemlja čaka pravi pekel

Evropa 19. Jul 202312:14 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

NK Maribor bo v četrtek na Malti lovil 2. krog v kvalifikacijah za konferenčno ligo in popravljal vtis s prve tekme. Na premieri v novo sezono je ekipa Damirja Krznarja razočarala in na koncu iztržila remi (1:1), tako da na gostovanju šteje samo zmaga.

Da bo izziv še zahtevnejši, so poskrbeli gostitelji, ki so tekmo delegirali že ob 17. uri. Posledično lahko rečemo, da vijoličaste na Malti zares čaka pravi pekel. “Pred nami je težka tekma na Malti. Igrali bomo na umetni travi, izredno bo vroče, vsekakor nekaj novega za nas. Ampak gremo na zmago, želimo napredovati v 2. krog. Hitro moramo zabiti, da se bodo odprli. Igrajo v postavitvi 3-5-2, kar je težko. Za zdaj mi na levi strani z (Itsukijem op.a.) Urato dobro uspeva, upam, da bo v prihodnje še bolje,” pred tekmo razmišlja strelec edinega gola za Maribor na prvi tekmi Ivan Brnić.

Igralci so ga debelo gledali

V vročini in umetni travi 16-kratni državni prvaki ne želijo iskati izgovorov. Razmere bodo enake za obe ekipi, predvsem pa se zdi, da so imeli igralci Birkirkare, ki so z domačo sezono sklenili že aprila, velike težave s telesno pripravljenostjo. “Razmere so enake za ene in druge, na njih se ne oziramo. Tudi v Mariboru je bilo v zadnjih dneh zelo vroče. V torek smo doma trenirali na umetni travi in se skušali dodatno pripraviti na izziv na Malti,” o razmerah razmišlja trener Damir Krznar.

Ivan Brnić; FOTO: Jure Banfi

Največja težava za Maribor bo vsekakor odsotnost največje in najbolj odmevne poletne okrepitve. Hilal Soudani bo glede na odziv klubskega zdravnika zaradi poškodbe rame manjkal vsaj en mesec, kar je močno spremenil Krznarjeve poletne načrte. “Njegova odsotnost je zares hendikep. Ko smo ga pripeljali, smo razmišljali točno o tem. Ima ogromno evropskih izkušenj in nam lahko na takšnih tekmah pomaga. Ampak kogar ni, brez njega moramo. Imamo alternative in verjamem, da bodo igralci, ki bodo dobili priložnost slednjo izkoristili,” dodaja strateg vijoličastih.

“Situacija v Mariboru jim je dovolila, da so igrali, kot so. Po tekmi sem igralce pohvalil, čudno so me gledali, ampak zares smo dosegli gol, ki je bil vreden dveh. Zamislite, da bi šli na Malto z zaostankom zadetka. To bi pomenilo, da bi bila četrtkova tekma še zahtevnejša. Pri rezultati 1:1 mora tudi nasprotnik skušati igrati. Verjamem, da bomo mi dominirali. Tu ni nekih pravil. Vsaka tekma je tekma zase. Novinarjem je lepo primerjati vse te zgodbe, ampak ekipe so po stilu igre in ideji različne. Mi smo se osredotočili le na Birkirkaro in se nanjo zdaj po tej tekmi še bolje pripravili,” zaključuje Krznar.

Josip Iličić bo na Malti največji navijač Maribora

Ob Soudaniju bo Maribor še naprej tudi brez svojega največjega zvezdnika Josipa Iličića, ki bo na Malto odpotoval v vlogi navijača. “Iličić potuje z nami in predstavlja veliko podporo celotni ekipi,” razkriva Krznar, ki v napadalnem delu igre pripravlja določena presenečenja. V kadru je tudi mladi Tine Čuk, priložnost na krilu pa morda že od prve minute dočaka celo Ishaq Rafiu. “V načrtu je nekaj sprememb, morda dva ali trije novi obrazi v prvi postavi,” o prvi postavi razmišlja Krznar, ki je potrdil, da ima zdravstvene težave le še branilec Sven Šoštarič Karić, ki pa bi lahko s pomočjo zdravil navkljub vsemu zaigral.

Josip Iličić. Foto: Uroš Skaza

Že na prvi tekmi smo lahko videli, da je Birkirkara, ki jo z roba igrišča vodi izkušeni italijanski strateg Giovanni Tedesco, zelo čvrsta ekipa, ki se zna odlično braniti. V četrtek bo za potek tekme ključen prvi gol, trener Maribora pa je prepričan, da imajo njegovi fantje dovolj kvalitete, da bodo tokrat oni tisti, ki bodo tokrat tudi v rezultatskem smislu zares pritisnili na nasprotnika. “Idealen scenarij je, da hitro povedemo. Pripravljeni pa smo na vse scenarije, a še enkrat ponavljam, mi bomo diktirali tempo. Tudi če povedemo, pa bomo še iskali dodatne gole.”

O načrtu za tekmo je razmišljal tudi Brnić, ki je prepričan, da bo nasprotnik na Malti deloval povsem drugače. “Zagotovo bodo doma igrali bolj odprto, mi bomo skušali izkoristiti naše priložnosti.”

Tekma med Birkirkaro in Mariborom je na sporedu v četrtek ob 17. uri z ekskluzivnim prenosom na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!