Mariborčani igraje do polnega plena in hkrati tretjega mesta

Nogomet 6. Dec 202220:07
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Maribora so v 19. krogu Prve lige Telemach doma premagali Radomlje s 7:0 (4:0).

Nogometaši Maribora so dosegli še četrto zaporedno zmago in nadaljujejo svoj vzpon na prvenstveni lestvici, vsaj začasno so se prebili na tretje mesto. Tudi tokrat so pokazali zelo dobro, kombinatorno predstavo, bili zelo učinkoviti, dosegli sedem golov, kar pomeni, da so v zadnjih petih krogih dosegli 22 golov in so tudi z naskokom najučinkovitejša ekipa prvenstva. Radomlje so v Domžalah že premagali s 5:0, so pa Radomljani tisti, ki so z zmago 3:0 v Ljudskem vrtu začeli krizo aktualnih prvakov z začetka prvenstva, zaradi katere vijoličasti precej zaostajajo za vodilno Olimpijo.

Tokrat je hitro postalo jasno, da presenečenja v štajerski prestolnici ne bo. Varovanci Damirja Krznarja so takoj zagospodarili na igrišču, pletli mrežo okoli vrat tekmeca, že v šesti minuti pa je Žan Vipotnik nadaljeval svojo serijo golov. Z desne strani mu je žogo podal Jan Repas, pred vrati se je sicer Vipotnik zapletel s svojim čuvajem, padel, a ob padcu s hrbtom žogo potisnil v mrežo.

Na njegov drugi gol ni bilo potrebno dolgo čakati. Tudi tokrat je zadnja podaja prišla z desne strani, prispeval jo je Marko Božić, Vipotnik pa je v sredini le potisnil žogo v mrežo. Božić se je nato v 22. minuti vpisal še med strelce, z natančnim strelom od daleč je zadel vratnico, od katere se je žoga odbila v mrežo.

Mariborčani so zapravili še dve lepe priložnosti, nenatančna sta bila Marko Tolić in Ivan Brnić, tik pred odhodom na odmor pa so znova udarili, po dvojni podaji s Tolićem je žogo prek vratarja Emila Velića na pravo mesto poslal Gregor Sikošek, ki je tako dosegel svoj prvi prvenstveni gol v dresu Maribora.

Odmor ni prinesel sprememb

Povsem nadigrani Radomljani so ob odmoru napravili dve zamenjavi, prav rezervist Andrej Pogačar je bil tisti, ki je sprožil prvi strel na tekmi za Radomljane, toda žoga je zletela visoko prek vrat. Že v naslednjem napadu pa je padel nov gol gostiteljev. Lepo akcijo z desne strani sta zaključila podajalec Tolić in Vipotnik, ki je še tretjič potisnil žogo v mrežo, svoj tretji gol, “hat trick” je dosegel prvič v karieri, je dosegel s prsmi.

A to še ni bilo vse. Brnić je z natančnim strelom, po katerem se je žoga v mrežo spet odbila od vratnice, dosegel šesti gol za Maribor, na 7:0 pa je po kotu, ki ga je izvedel Rok Kronaveter, povišal Marin Laušić. Nekaj priložnosti so v drugem delu tudi Radomljani, vendar niso dosegli niti častnega gola.

Štajerci bodo v naslednjem krogu odigrali še tretjo zaporedno tekmo na domačem igrišču, gostili bodo Gorico, k Radomljam bodo prišli Celjani.

V ŽIVO

NK Maribor – NK Radomlje 7:0* (4:0)

81. minuta: GOOOOOOL! S kota je podal Rok Kronaveter, natančno na glavo Laušića, ki je zapečatil četrto zaporedno zmago Mariborčanov.

79. minuta: Končno tudi resna priložnost za Radomlje, dobro je posredoval Ažbe Jug.

67. minuta: Vijoličasti so si do te mere popravili gol razliko, da so kar se tega statističnega kazalnika tiče zdaj celo na vrhu razpredelnice.

65. minuta: GOOOOOOL! Protinapad Maribora, ki ga je s strelom z roba kazenskega prostora kronal Ivan Brnić.

62. minuta: Vstopil je Josip Iličić!

57. minuta: Zadetek za teniških 6:0, toda VAR je razkril, da je bil ob podaji Sikoška vendarle Tolić za korak prehiter. Ofsajd!

49. minuta: GOOOOOOOOL! Z leve strani je v sredino podal Martin Milec, Žogo je v mrtvem kotu od gola spodkopal Tolić in jo podaljšal do Vipotnika, ta pa je tokrat zadel s trebuhom.

KONEC PRVEGA POLČASA

45.+1  minuta: GOOOOOOOOL! Po podaji Vipotnika je zadel še Gregor Sikošek.

29. minuta: Žal neprijetna novica. Repas se je poškodoval, zamenjal ga je Marin Laušić.

22. minuta: GOOOOOOL! Po podaji Aljaža Antolina je vse sam opravil Božić. Žogo si je namestil na levico in krasno zadel s pomočjo vratnice.

21. minuta: Kmalu bi na semaforju pisalo 3:0. Z bližine je, po novi podaji z desne je z bližine poskusil Tolić, nastreljal je Emila Velića in iztržil le kot.

13. minuta: Predložek v kazenski prostor je spravil Marko Tolić, namesto na glavo kakšnemu soigralcu, je usnje pristalo na prečki in se odbilo v polje.

10. minuta: GOOOOOOOOL! Zelo podoben gol, le da tokrat ni šlo za protinapad. Z desne je v sredino podal Marko Božić, pred golom je bil kot duh osamljen Vipotnik in žogo mirno pospravil v mrežo.

6. minuta: GOOOOOOL! Žan Vipotnik je izkoristil čudovito podajo z desne strani Jana Repasa in v padcu zadel z zadnjico.

ZAČETEK TEKME

 

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 1500, sodniki: Mertik, Vukan, Praprotnik.

Strelci: 1:0 Vipotnik (6.), 2:0 Vipotnik (10.), 3:0 Božić (22.), 4:0 Sikošek (45.), 5:0 Vipotnik (49.), 6:0 Brnić (65.), 7:0 Laušić (80.).

Maribor: Jug, Milec (od 62. Iličić), Uskoković, Watson, Sikošek, Antolin (od 62. Kronaveter), Repas (od 29. Laušić), Božić, Tolić (od 71. Ishaq), Vipotnik (od 62. Baturina), Brnić.

Radomlje: Velić, Ševelj, Vrhovac, Zulić, Marković, Ouro (od 88. Nadarević), N’Landu (od 46. M. Čuić), Nuhanovič (od 59. Štorman), Cerar, Tahiraj (od 46. Pogačar), Sokler (od 59. F. Čuić).

Rumeni kartoni: Uskoković; Vrhovac, Sokler

 

Komentari

Vaš komentar