Mariborčani v evropsko poletje brez junaka zaključka sezone

Nogomet 19. Jun 202215:24 > 16:36 0 komentarjev
FOTO: Jure Banfi.

Potem, ko so v Mariboru včeraj pozdravili dva novinca in sta si vijoličasti dres nadela Ivan Brnić ter Sven Šoštarič Karić, danes iz tabora vijolic prihajajo slabše novice. Po naših informacijah ima namreč Rok Kronaveter znova težave s poškodbo palca in bo z igrišč odsoten kar nekaj časa.

“Oba sta na sobotni tekmi manjkala zaradi poškodb. Kronaveter bo, žal, nekoliko dlje izven igrišča, Uskokovića pa pričakujemo na treningu že v torek,” je po porazu na pripravljalni tekmi z makedonsko Shkendijo (0:1) stanje poškodovanih nogometašev strnil trener Mariborčanov Radovan Karanović.

Časovnica vrnitve Roka Kronavetra na zelenice ostaja precej nedorečena. Izkušeni vezist, ki je z nekaj pomembnimi zadetki v zaključku minule sezone tehtnico v državnem prvenstvu prevesil na stran Mariborčanov, bo po naših informacijah izpustil večji del priprav na novo sezono, malo je možnosti, da bi ekipi lahko pomagal 6. julija, ko državne prvake v Ljudskem vrtu čaka prvi evropski test. V uvodnem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov v mestu ob Dravi gostuje beloruski prvak Šahtar Soligorsk.

Vračajo se reprezentanti, a vsi verjetno ne bodo ostali v Ljudskem vrtu

Ko je govora o novincih, so včeraj uvodne minute za Maribor odigrali Marko Božić, Ivan Brnić in Roko Baturina, v naslednjih dneh se v ekipo vračajo reprezentanti Gregor Sikošek, Martin Milec, Antoine Makoumbou, Nino Žugelj in Aljaž Antolin, s treningi v novi sredini začenja tudi Sven Šoštarič Karić.

Vprašanje sicer, kako dolgo bodo v vijoličastem dresu še Sikošek, Makoumbou in Antolin, zanje namreč vlada precejšnje zanimanje s tujine. Da se moštvo pripravlja še na kakšen odhod, je po tekmi s Skhendijo priznal tudi Radovan Karanović.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!