Pester dan v Mariboru: Dve okrepitvi, ena je precej zveneča

Nogomet 18. Jun 202216:14 > 16:47 1 komentar
Foto: Uroš Skaza

Dopoldne je še treniral v Domžalah, zdaj je že nov član Maribora. Sven Šoštarič Karić je postal nova okrepitev vijolic, ki bodo Domžalčanom nakazale določeno odškodnino, saj bi se branilcu pogodba ob Kamniški Bistrici iztekla šele decembra. Štajerski ponos je v bitki za podpis pogodbe s 24-letnikom ugnal tudi tuje snubce. V vrstah državnih prvakov so danes predstavili že drugo okrepitev.

“Če se najde kupec, s katerim bodo zadovoljne tudi Domžale, zakaj pa ne,” je o svojem morebitnem odhodu iz Domžal Sven Šoštarič Karić razmišljal že v januarju, ko smo rumeno družino obiskali na pripravah v Istri. No, na prestop je moral počakati še nekaj mesecev in čeprav si je želel prestopa v tujino, med drugim se je pogovarjal s turškim Konyasporjem, bo ostal v Sloveniji. Oblekel bo dres kluba, v katerem je začel svojo kariero, kot novo okrepitev so ga predstavili pri Mariboru.

Šoštarić Karić je z Mariborčani podpisal pogodbo do leta 2025. “Vrnitev otroka Maribora, igralca, za katerega velja izpostaviti, da je bil čas, da se vrne domov. Zame je Sven najboljši branilec, ki smo ga lahko videli na našem nogometnem odru in prav je, da obleče dres Maribora,” je ob tem povedal športni direktor Maribora Marko Šuler.

“Po več kot petih letih se vračam domov, z res posebnimi, prijetnimi občutki. Cilji so visoki, tako moji kot klubski. Upam, da bom s svojimi dobrimi igrami zadovoljil pričakovanja kluba in navijačev, hkrati pa tudi svoja. Vračam se s pridobljenimi koristnimi izkušnjami,” pa je po podpisu povedal Šoštarič Karić, ki se je iz štajerske prestolnice preselil v akademijo angleškega Derby Countyja, nato pa leta 2019 oblekel dres Domžal.

Za rumeno družino je v zadnjih treh letih odigral 101 tekmo in dosegel osem zadetkov. Priimek Karić pa je tako ali tako že močno zapisan v zgodovino kluba iz mesta ob Dravi. Njegov oče Amir Karić je z vijolicami osvojil tri državne naslove in bil del ekipe, ki je kot prva v zgodovini Slovenije igrala v elitni Ligi prvakov.

Nova okrepitev tudi mladi Hrvat

Že pred tem so v Mariboru prvi današnji prihod objavili že pred tem, in sier je novi član vijolic postal tudi 20-letni krilni napadalec Ivan Brnić, ki prihaja iz hrvaškega drugoligaša Dugopolje. V drugi HNL je v tej sezoni dosegel enajst zadetkov in prispeval šest asistenc. Nekdanji mladinec Hajduka, ki je igral tudi za mlajše selekcije hrvaške reprezentance, je podpisal triletno pogodbo.

Po Marku Zalokarju, Marku Božiću in Roku Baturini sta Ivan Brnić in Sven Šoštarič Karić četrta oziroma peta poletna okrepitev aktualnih državnih prvakov. Slednji so danes dobili tudi uradno datum prve evropske tekme v novi sezoni. 6. julija bo v Ljudskem vrtu v uvodnem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov gostoval Šahtar iz Soligorska.