Matjaž Kek lahko pošteno napolni vaše žepe

Nogomet 27. Nov 202315:56 0 komentarjev
Stavnice ne verjamejo v Matjaža Keka in slovenske nogometaše. FOTO: Profimedia.

Teden dni po tem, ko se je Slovenija po dolgih 14 letih čakanja uvrstila na veliko nogometno tekmovanje, evropsko prvenstvo 2024, smo preverili, kako na stavnicah kotirajo Matjaž Kek in njegovi nogometaši.

Na naslednje evropsko nogometno prvenstvo, ki bo od 14. junija do 14. julija prihodnje leto v Nemčiji, se je že uvrstilo 21 od 24 reprezentanc. Preostale tri bomo dobili po play-offu marca prihodnje leto.

Na športnih stavnicah smo preverili, kdo so favoriti za končni naslov. Reprezentance, ki so pri vrhu, ne presenečajo. Kot največje favorite skorajda vse stavnice vidijo svetovne podprvake Francoze in evropske podprvake Angleže. Kvote, da bodo prvaki, varirajo od 4,5 do 5.

Sledijo domačini Nemci (od 7 do 8), potem pa Španci (od 8 do 9), Portugalci (od 9 do 10), šele na šestem mestu pa najdemo evropske prvake Italijane (kvote od 15 do 17).

Stavnice manj možnosti pripisujejo le še Albaniji

Kje v tej zgodbi so Slovenci? Stavnice manj možnosti za končni naslov od vseh reprezentanc, ki so si že zagotovile nastop na evropskem prvenstvu, pripisujejo samo Albaniji, pa še to ne vse.

Kvote za končno zmago Matjaža Keka in njegovih nogometašev, kar bi bila seveda prvovrstna senzacija, se gibljejo od 151 do 251.

Če upoštevamo najvišje kvote, to pomeni, da boste ob vplačanih 10 evrih v primeru končne zmage Slovenije zaslužili 2.510 evrov. Če boste stavili 100, dobite 25.100, če ste tako prepričani slovenske nogometaše, da boste nanje stavili 1.000 evrov, pa se vam obeta dobrih četrt milijona evrov zaslužka.

No, če boste vplačali 10.000 evrov, pa v primeru slovenskega naslova lahko razmišljate o nakupu kakega slovenskega prvoligaša in se z njim podate v lov na naslov državnega prvaka …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!