Matko odgovoril Šulerju: Ne vem, kdo od naju ima slabo vest

Nogomet 7. Mar 20227:00 3 komentarji
Veselje Aljoše Matka ob prvem golu za Olimpijo.

Aljoša Matko je bil po prvem golu v dresu Olimpije zelo vesel, ob tem pa brez dlake na jeziku odgovoril na očitke športnega direktorja Maribora Marka Šulerja glede njegovega prihoda v Stožice.

Aljoša Matko je v Olimpijo pozimi prišel kot velika okrepitev, a na prvi zadetek v zelenem dresu čakal sedem tekem oziroma 466 minut. Do 42. minute včerajšnje tekme proti Aluminiju, ko je stekel proti vratom Luke Janžekovića in v slogu pravih golgeterjev neubranljivo zadel.

“Zelo sem vesel, da sem zadel. Goli so za napadalca zelo pomembni. Upam, da bom zdaj na vsaki naslednji tekmi med strelci,” je bil po prvencu za Olimpijo zadovoljen 21-letni nekdanji napadalec Maribora, ki je s prihodom v Stožice dvignil veliko prahu in poskrbel za enega bolj kontroverznih prestopov v slovenskem nogometu.

Še na začetku sezone je bil namreč član Maribora, pri katerem je pred letom dni postal celo Vijol’čni bojevnik. S strani navijačev je prejel nagrado za najbolj srčnega nogometaša vijoličastih. Po nekajmesečni švedski avanturi pri Hammarbyju se je pozimi spogledoval z Mariborom, potem pa pristal pri njegovem osovraženem tekmecu, Olimpiji.

“S strani Maribora je bilo zanj narejenega ogromno, kar moraš znati ceniti. Če nekdo po vsem tem razmišlja, da odide drugam, potem je to zame zelo jasen znak, da ni realen. Predvsem pa, da ne spoštuje vijolične barve,” ga je v nedavnem intervjuju za Sportklub okrcal Marko Šuler.

Športni direktor Maribora na odgovor ni čakal dolgo. Napadalec, ki v Olimpiji na dresu nosi številko 27 (pri Mariboru je imel 17), je zanj poskrbel v tokratnem hitrem pogovoru z nami po koncu tekme z Aluminijem.

Aljoša Matko
V prvi ligi je prišel do 23. gola v 72. nastopu. FOTO: Jure Banfi.

Po šestih tekmah čakanja, ste na sedmi le zadeli in prišli do prvega gola za Olimpijo.
Zelo sem vesel, da sem zadel. Že pred tem sem imel dve konkretni priložnosti, a ju nisem realiziral, tako da sem bil zelo vesel. V tretje je le šlo in sem zabil gol. Za napadalca so goli najpomembnejši, z njimi dobiš samozavest. Za nami je vrhunska tekma. Prišli smo do visoke zmage. To je rezultat, kot smo si ga lahko pred nadaljevanjem prvenstva le želeli.

V Olimpijo ste prišli kot velika okrepitev, potem pa na prvi gol čakali dolgo časa. Ste čutili pritisk?
Zagotovo, zato sem komaj čakal ta gol. Napadalci živimo za zadetke, je pa na koncu najbolj pomembno, da ekipa zmaguje. Upam pa, da bom zdaj na vsaki naslednji tekmi med strelci.

Pa pritisk zaradi tega, ker Olimpija na zadnjih dveh tekmah ni zmagala?
Tudi to, težko je, ko na dveh tekmah ne zmagaš. Sploh zato, ker bi tako proti Kopru kot proti Bravu lahko zmagali. Sploh proti Bravu, ko smo imeli veliko priložnosti, a nismo znali zadeti. Na koncu lahko ugotovimo, da so nam šli drugi rezultati na roko. Upam, da bo tudi v nadaljevanju sezone tako.

Mariboru je medtem spodrsnilo, proti Bravu je doma izgubil. Razlika na vrhu lestvice je zdaj le tri točke.

Spodrsljaji se dogajajo. Mi smo, če se lahko tako izrazim, klecnili proti Bravu in Kopru. Vesel sem, da je zdaj spodrsnilo še Mariboru.

Je Olimpija boljša od Maribora?
Mislim, da je. Predvsem zaradi tega, ker imamo res dolgo klop. V vsakem trenutku imamo na voljo pet enakovrednih igralcev na istih igralnih mestih.

Čeprav se borite za naslov, se je v Stožicah zbralo porazno malo število gledalcev. Več kot 300 jih ni bilo …

Zagotovo bi bilo lepše, če bi jih bilo več. Podpora s tribun nam veliko pomeni. Danes je bil obisk slabši, ampak verjamem, da bo gledalcev po tem, kar smo pokazali danes, že na naslednji tekmi veliko več.

Kako se počutite v Olimpiji?
Super. Vse je vrhunsko. Imamo novo ekipo, a se fantje vse bolj spoznavamo. To je bilo vidno tudi danes. Pokazali smo, da smo vse bolj uigrani. Verjamem, da bomo na naslednjih tekmah še bolj.

Pa v Ljubljani?

Super. Tukaj sem eno leto tako ali tako že živel, ko sem igral za Bravo, tako da prav veliko časa za prilagoditev nisem potreboval.

Za Maribor je odigral 32 tekem in dosegel 7 golov. FOTO: Jure Banfi.

Vaš prestop v Olimpijo je bil zelo kontroverzen. Kako ste v Stožice sploh prišli?
Vse je potekalo prek mojega agenta. Jaz sem na koncu izvedel samo to, kako stvari stojijo. Kako in kaj je potekalo, težko povem. To bi morali vprašati njega.

Ste imeli zaradi tega, ker ste kot Vijol’čni bojevnik prestopili v Olimpijo, nevšečnosti?
Da, marsikaj je bilo. Tudi grožnje in ne vem, kaj vse še, a to je ob takšnih prestopih normalno. Ni se zgodilo nič pretiranega. Nič, česar ne bi pričakoval.

Kako odgovarjate na očitke športnega direktorja Maribora Marka Šulerja o tem, da ne spoštujete vijolične barve.
Sam do kluba nimam nobenih zamer. Kaj govori Marko, je njegova stvar. Glede na to, da me omenja v vsakem intervjuju, potem ne vem, kdo od naju ima slabo vest. Jaz ali on.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje