Navijaška skupina Green Dragons prekinila trening Olimpije

Nogomet 3. Jul 202221:03 > 22:21 3 komentarji
Foto: SK

Zapletom v ljubljanski Olimpiji, ki so nastali zaradi odločitve vodstva kluba oziroma predsednika Adama Deliusa, da s klopi zmajev odstavi Roberta Prosinečkega, ni videti konca. Nogometaši so se štiri dni pred evropsko tekmo sicer danes zbrali na treningu, kjer pa so trenirali sami, brez trenerja. So pa trening obiskali člani navijaške skupine Green Dragons in odločno napovedali boj proti vodstvu kluba.

To, da ekipa štiri dni pred prvo tekmo nove sezone trenira brez trenerja, je povsem običajna zadeva. Če gre za kakšno rekreacijsko ekipo v “vaški ligi”. Ker pa je govora o ljubljanski Olimpiji, smo dobili nov dokaz tega, da v klubu zares vlada čisto pravi kaos. Trening so namreč “vodili” kar kondicijski trenerji. O tem, da se na ta način ne da izvajati pravega trenažnega procesa, kaj šele temeljite taktične priprave na luksemburški Differdange, ki bi morala biti na sporedu v teh dneh, pa tako ali tako nima smisla izgubljati besed.

Pričakovati je sicer bilo, da bo nadzor nad treningi začasno prevzel Goran Boromisa. Slednji je bil v času Dina Skendra trener vratarjev prve ekipe, kasneje pa je postal tehnični direktor kluba, ki je najtesneje sodeloval z v klubu nepriljubljenim direktorjem Igorjem Barišićem. A Boromisa se na treningu tokrat ni pojavil. Razlog? Obisk navijaške skupine Green Dragons.

Foto: SK

Najzvestejši navijači zmajev so začasno prekinili trening in nagovorili ekipo Olimpije ter nogometašem v teh težkih časih izrazili vso svojo podporo. Hkrati so jim zatrdili, da oseb iz “Osijeka in okolice” ne bodo več tolerirali v klubu.

Kot smo razkrili, bodo sicer treningi Olimpije znova kmalu potekali pod strokovnim vodstvom. Na jutrišnji novinarski konferenci bo namreč kot novi trener zmajev predstavljen Albert Riera. Zanimivo bo videti, kdo bo 40-letnega Španca predstavil kot novega vodjo stroke zeleno-belih. Vodilni možje kluba so namreč te dni nastanjeni ob slovenski obali. Dobili so namreč (verjetno celo preveč) jasna sporočila, da v Ljubljani niso več zaželeni. 

Izjava navijaške skupine Green Dragons

Mazohizem je beseda, ki je zadnja leta postala sinonim za vse Olimpijine navijače.

Meja pa ni zgolj beseda, ampak dejstvo, ki je tokrat neizogibno. In hrvaška mafija, ki brije norca iz vseh nas je dokončno prestopila mejo dobrega okusa. Jeza, bes, maščevanje… Vse besede so tokrat odveč. Mobilizacija vseh, ki vam je kaj do Olimpije je nujna! VSEH! Tudi tistih, ki že nekaj časa ne obiskujete Stožic, ker klub ni urejen. To je naša borba, to je borba vseh nas, borba za našo Olimpijo. Ko legenda svetovnega nogometa jasno in glasno pove, da ima Olimpijo, Ljubljano in njene navijače iskreno rad in nam na usta polaga, da se naj za svoj klub borimo, dodaten razmislek ni potreben!

Novi lastniki so verjetno najhujša stvar, ki se je zgodila nogometni Olimpiji kadarkoli. Ne pozabite na te besede Roberta Prosinečkega: »Lahko se le zahvalim vsem ljudem v klubu, ki imajo Olimpijo zares radi, z njimi sem odlično sodeloval. To so čudoviti ljudje. Želeli smo si, da bi Olimpija naredila korak naprej. Bog daj, da ga tudi bo, ampak ne verjamem, da je s temi ljudmi kaj takega mogoče. Tako voditi tak klub je absurd, ki ga sam še nisem doživel.«

Ne pozabite na Vidmarja, Pavleta, Jovića, navsezadnje tudi Delameo. Vsi naši fantje, z zelenim srcem! Naš upor, borba za Olimpijo se začenja v četrtek 7.7.2022 ob 16.00 na severni ploščadi Stožic. In to s povezovanjem! Zato, ker znamo skupi držat, ko je to najtežje! Vabljeni vsi navijači Olimpije.

Tudi tisti, ki ne greste na tekmo. Na pivo, burek ali burger in predvsem med prijatelje, ki nam ni vseeno za Olimpijo. V tej borbi ne smemo popuščati niti za milimeter, a vedite, da je bolj kot kadarkoli pomembno, da se povežemo VSI, KI NAM OLIMPIJA NEKAJ POMENI! Povej naprej!”