Megalomanska arabska ponudba za Ronalda

Nogomet 14. Jul 20227:32 0 komentarjev
Cristiano Ronaldo. Foto: Guliverimage

Javna skrivnost je, da si Cristiano Ronaldo želi odhoda iz Manchester Uniteda in prestopa v klub, ki bo v prihodnji sezoni zaigral v ligi prvakov. Zadnja ponudba za portugalskega zvezdnika sicer ne prihaja iz evropskega najelitnejšega tekmovanja, je pa morda iz azijskega. Po poročanju TVI in CNN Portugalska naj bi bi kar 300 milijonov evrov vredno ponudbo na mizo postavil neimenovani klub iz Savdske Arabije.

Kje bo Cristiano Ronaldo nadaljeval kariero? To vprašanje letošnje poletje ustvarja novo prestopno sago, ki pa bi se lahko končala tudi s Portugalčevim nadaljevanjem v Manchester Unitedu, saj v klubu ves čas vztrajno trdijo, da Ronaldo ni naprodaj.

Ob ponudbi, ki naj bi jo zdaj pripravil klub iz Savdske Arabije, bo 37-letni superzvezdnik vsaj malce razmislil. Kot poročajo na Portugalskem, naj bi bil celoten prestop vreden neverjetnih 300 milijonov evrov.

Od tega bi šlo 30 milijonov evrov Manchester Unitedu za odškodnino, 20 milijonov Ronaldovemu agentu Jorgeju Mendesu in kar 250 milijonov evrov Cristianu za dve leti zvestobe. Torej kar 125 milijonov na sezono, oziroma 10,4 milijona na mesec, ali 2,4 milijona na teden. Številke, ki jim tudi v svetu nogometa ni para in precej presegajo celo letno plačo Kyliana Mbappeja, ki je letos podaljšal zvestobo Paris Saint-Germainu.

Pred dnevi je sicer strateg Uniteda Erik Ten Hag zatrdil, da Ronaldo ni na voljo za prestop. A Portugalec je jasno izrazil svoje cilje za prihodnost, potem ko se ekipi ni pridružil na pripravah na Tajskem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!