Messi tarča groženj boksarskega svetovnega prvaka

Katar 2022 28. Nov 202213:24
Lionel Messi
Foto: Profimedia

Mehiški boksar Saul 'Canelo' Alvarez je glavnemu zvezdniku Argentine Lionelu Messiju zagrozil zaradi domnevne razžalitve njegove države.

Sobotna tekma med mehiško in argentinsko vrsto na svetovnem prvenstvu v Katarju, ki so jo z 2:0 dobili Južnoameričani, v Mehiki še vedno buri duhove. Razlog je posnetek iz argentinske slačilnice po dvoboju, na katerem naj bi prvi zvezdnik Argentincev Lionel Messi brcnil mehiški dres.

Prizor je močno razjezil mehiškega boksarja Saula ‘Canela’ Alvareza, ki je sedemkratnemu dobitniku zlate žoge poslal grozeče sporočilo. “Naj moli, da ga ne najdem. Tako kot jaz spoštujem Argentino, mora on Mehiko. Ne govorim o celi državi, le o s*****, ki ga je napravil Messi” je na twitterju zapisal svetovni prvak v kar štirih boksarskih kategorijah.

A vsi ne delijo enakega mnenja kot sloviti boksar. Številni navijači z vsega sveta so Messiju namreč hitro stopili v bran in izpostavili, da si je nogometaš želel zgolj sezuti čevlje, pri tem pa se ponesreči dotaknil tudi mehiškega dresa. Spet drugi so Canela obtožili, da razpihuje nasilje, dogodke na posnetku pa si interpretira po svoje.

Messiju v bran stopil tudi Aguero

“V trenutku, ko mehiški dres pristane na tleh, je to znak nespoštovanja,” je zatrdil boksar, ki je s svojo objavo požel ogromno pozornosti. Neopažena ni ostala niti pri nekdanjem argentinskem reprezentantu Sergiu Agueru.

“Gospod Canelo, ne iščite težav ali izgovorov. Očitno je, da se ne spoznate na nogomet in na dogajanje v nogometnih slačilnicah. Po tekmah dresi zaradi znoja vedno pristanejo na tleh. In če dobro pogledate, lahko vidite, da je Messi dres brcnil, medtem ko si je želel sezuti čevlje,” je svojemu rojaku stopil v bran Aguero.

Mehiška reprezentanca se sicer po dveh odigranih tekmah na svetovnem prvenstvu z eno osvojeno točko v skupini C nahaja na zadnjem mestu, če želi ohraniti možnosti za uvrstitev v osmino finala, pa mora v sredo premagati Savdsko Arabijo.

Komentari

Vaš komentar