Messi predstavil še svojo plat pariške zgodbe

Ligue 1 24. Jun 202319:00
Foto: guliverimage

Legendarni argentinski nogometaš Lionel Messi, ki danes praznuje 36. rojstni dan, je predstavil svoje videnje preteklega obdobja pri Paris SG. Bivanje v francoski prestolnici se mu ni izšlo po pričakovanjih.

“V Pariz sem prišel, ker mi je klub všeč in sem imel v slačilnici številne prijatelje in znance,” je pogovor za beIN Sports začel Messi.

“Pričakoval sem, da se bom hitreje kot drugje navadil na razmere. Resnici na ljubo sem se počasi vklopil, težko je bilo sprejeti spremembe. Prišel sem pozno, nisem oddelal priprav, moral sem se privaditi na novo mesto, kar je bilo meni in družini kar težko,” nadaljuje zmagovalec SP v Katarju z argentinsko reprezentanco.

V prvi pariški sezoni je Messi dal le šest golov. Za ilustracijo: v sezoni poprej z Barcelono jih je zabil kar 30. “Ljudje so me nehali spoštovati, mislim seveda predvsem na del navijačev PSG. Tega nisem želel, daleč o tega, a ista stvar se je prej zgodila tudi Neymarju in Kylianu Mbappeju,” je bil kritičen Leo.

Messi se je odločil za prestop k Interju iz Miamija, kjer mu bo družbo delal tudi nekdanji soigralec iz katalonskega velikana Sergio Busquets.