Milanič je našel nov klub, odšel je po poteh Elsnerja

Nogomet 30. Jun 202123:08 > 23:41

Darko Milanič, nekdanji uspešni trener NK Maribor, je po odhodu iz Slovana iz Bratislave dobil nov klub. Nov izziv na bogati trenerski poti je našel na Cipru. V novi sezoni bo vodil tamkajšnjega prvoligaša Pafos, na klopi katerega je pred časom sedel Luka Elsner.

Darko Milanič je pred mesecem in pol izgubil službo pri bratislavskem Slovanu, čeprav je bil na dobri poti, da z njim postane slovaški prvak, kar je Slovanu potem tudi uspelo.

“Upam, da bom čim prej dobil novo trenersko službo,” je sredi maja po odhodu s Slovaške v pogovoru za SportKlub dejal najbolj trofejni slovenski trener. Zdaj so se 53-letnemu nekdanjemu kapetanu slovenske reprezentance želje uresničile.

Postal je trener Pafosa, ki je v prejšnji sezoni po rednem delu ciprskega prvenstva pristal na sedmem mestu, v ligi za obstanek pa bil najboljši in brez težav obstal med prvoligaši.

Milanič je s Pafosom, na klopi katerega je od junija 2017 do januarja 2018 sedel Luka Elsner, podpisal dveletno pogodbo.

Milanič je s šestimi prvenstvenimi naslovi, vse je osvojil z Mariborom, sicer najbolj trofejen slovenski trener. Z vijoličastimi je bil trikrat tudi pokalni prvak, dvakrat (v sezonah 2011/12 in 2012/13) pa jih je popeljal v Ligo Europa in enkrat, v sezoni 2017/18 tudi v Ligo prvakov.

Komentari

Vaš komentar