Misija 9 točk se začenja tudi z Josipom Iličićem

Nogomet 29. Nov 202211:42
Josip Iličić. Foto: Jure Banfi

Pred nogometaši Maribora je na papirju zelo ugoden zaključek jesenskega dela. Vijolice bodo namreč vse tri preostale tekme v letu 2022 odigrale v Ljudskem vrtu, kamor prihajajo Bravo, Radomlje in Gorica. Aktualni prvaki tako načrtujejo plezanje po prvenstveni lestvici, a se hkrati ubadajo tudi z velikim številom nogometašev, ki zaradi poškodb in bolezni niso v celoti opravili trenažnega procesa med reprezentančnim premorom.

“Kar so fantje prikazovali na treningih, nam daje veliko upanje. Lepo bi bilo všteti 9 točk, toda ne prehitevamo in ne razmišljamo predaleč vnaprej. Gremo od tekme do tekme, najpomembnejša je prva, ki sledi. Imamo priložnost in želimo jo izkoristiti ter odigrati, tako da izpolnimo pričakovanja navijačev,” pred današnjo tekmo z Bravom razmišlja trener Damir Krznar.

FOTO: Jure Banfi

Zdravstveni karton iz dneva v dan boljši, a nekaj vprašanj ostaja

A po drugi strani Hrvatu na klopi štajerskega ponosa spanec kratijo težave s poškodovanimi igralci. Med drugimi je imel težave tudi Josip Iličić, ki je na pokalni tekmi proti Krki staknil poškodbo mišice. A nekdanji nogometaš Atalante je med premorom treniral s soigralci in bo danes v kadru za tekmo s Šiškarji. A odsotnost Iličića ni bila edina težava Krznarja v dneh med tekmovalnim odmorom.

Tekmo med Mariborom in Bravom si boste lahko danes ob 18.00 v živo ogledali na Sportklubu.

“Premor je bil dolg, morda celo predolg, saj že z nestrpnostjo pričakujemo nadaljevanje prvenstva. Dneve smo namenili treningom, imeli smo nekaj igralcev, ki so bili načeti. Mitrović, Milec, Watson, Tolić in Iličić so bili sprva v procesu okrevanja, storili smo vse, da bodo pripravljeni dočakali končnico. Vidaković in Laušić sta v zadnjih dneh dobila vročino, upam, da njun premor ne bo predolg. Kader je širok in verjamem, da bomo izbrali 20 najprimernejših kandidatov za tekmo,” je prepričan vodja mariborske nogometne stroke.

Komentari

Vaš komentar